Unicef gestart met gastlessen in Boxtel

24 september 2019

Kinderrechtenorganisatie Unicef is vandaag gestart met de eerste gastlessen in het kader van het Foto Film Video Jaar en het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival!
De gastles werd verzorgd door een jeugdvoorlichter van Unicef voor groep 7-8 van de Theresiaschool in Lennisheuvel.

De gastlessen van Unicef zijn geschikt voor groep 5 tm 8 van het PO. Er kan gekozen worden uit de volgende lesonderwerpen:
- Unicef Algemeen;
- Voeding;
- Kinderen op de vlucht;
- Onderwijs;
- Kinderarbeid;
- Schoon water;
Of een onderwerp op eigen verzoek.

De Theresiaschool koos vandaag voor Kinderrechten. De klas gaat vanaf 20 november a.s, tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, samen met nog 25 andere groepen 7-8 offcieel van start met Het Boxtels Kinderrechten Filmfestival. Zij beginnen dan met het insturen van ideeen voor een film over Kinderrechten, dit in de vorm van een opstel, tekening of bewegend storyboard.

Het uiteindelijke doel is het maken van een korte film over Kinderrechten, welke op 6 april getoond zal gaan worden in Theater aan de Parade in Den Bosch.
De winnende groep van deze premiere-dag zal automatisch doorgaan naar de finale van het landelijke Unicef Kinderrechten Filmfestival eind juni 2020 in Tuschinsky Amsterdam.
Deze groep van de Theresiaschool is alvast breed geinformeerd over (hun) Kinderrechten en het belang er van!

Maarliefst 21 andere groepen in Boxtel krijgen komend schooljaar nog les van Unicef.
Wil je met je school ook een gastles afspreken en had je dat nog niet doorgegeven aan CultuurBox?
Doe dit dan s.v.p. spoedig door een mail te sturen aan info@cultuurbox.eu o.v.v. het aantal groepen (incl. lln. aantallen) en de gekozen lesonderwerpen. Unicef gaat dan op zoek naar een jeugdvoorlichter in de buurt.