Vera Willems (de Angelaschool) wint Voorleeswedstrijd Boxtel 2023

13 februari 2023

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes.
In het hele land is er massaal voorgelezen: meer dan 3.000 schoolkampioenen gingen door naar de lokale rondes in januari/februari.
Op 9 februari jl. verkoos de jury (waar ook CultuurBox onderdeel van mocht zijn) Vera Willems van de Angelaschool tot Boxtelse winnares!


Vera Willems las voor uit ''De hele erge Ellie en nare Nellie' van schrijver Rindert Kromhout en deed dat met heel veel rust en inlevingsvermogen. De jury vond haar optreden biijzonder 'naturel' en noemde haar een echt 'podiumbeest'. CultuurBox wenst Vera heel veel succes in de provinciale finale op 22 maart a.s. De winnaar van deze finale gaat door naar de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei 2023.

Naast Vera Willems (de Angelaschool) waren dit alle schoolkampioenen van 2023 in gemeente Boxtel: Lina El Alami (St. Theresiaschool), Zian Eltink (Hub Noord-Brabant), Mikko Borghardt (BS De Spelelier), Marit Snel (BS De Oversteek), Suus Mandos (BS De Vorsenpoel), Finn Smarius (BS St. Willibrordus), Pleun van der Steen (BS De Hobbendonken), Joep Pluijmaekers (Jenaplanschool Molenwijk), Suze van Griensven (St. Petrusschool), Ivan de Vries (BS De Beemden).