Verwacht: Rockband Hippe gasten 'on tour' opent schooljaar 2022-2023

4 juli 2022

Een rockband op je school, hoe cool is dat!!
Op 5, 6, 7, 12 en 14 september 2022 gaan de scholen in Boxtel en omstreken een spetterende aftrap van het nieuwe schooljaar meemaken.
Rockband Hippe gasten tourt met hun nieuwe mobiele podium - een super vette verbouwde Amerikaanse schoolbus - langs alle dertien schoolpleinen en is van plan er een heel dik feestje van te maken! Dansers Lotte Timmermans en Ranil van Peperstraten werken in deze Boxtelse 'Hippe gasten on tour' samen met de band en hebben een pakkende choreografie gemaakt op het nummer 'De koning van de dansvloer' - waarbij alle kinderen worden uitgenodigd mee te dansen én zingen!


Hippe gasten - de rockband voor kinderen en hun ouders - speelt al heel wat jaartjes samen en is inmiddels tot in China populair. Alle bandleden komen uit Noord-Brabant en Gelderland en het maakt CultuurBox dan ook extra trots dat deze lokale helden hun nieuwe Schoolbus op de Boxtelse scholen gaan parkeren in de start van het nieuwe schooljaar.
Met meeslepende nummers als  'Paradijs', 'Komkommermaarbij', 'Duckface' en 'Koning van de dansvloer' zijn de kinderen én leerkrachten verzekerd van een knallende show. Ter voorbereiding op het optreden gaan deze nummers nú alvast de klassen in zodat iedereen straks mee kan zingen.

De koning van de dansvloer
Het nummer 'De koning van de dansvloer' is in deze Boxtelse 'Hippe gasten on tour' extra speciaal. Het is hét openingslied van het nieuwe Lokale Kunstmenu dat in schooljaar 2022-2023 in het teken zal staan van Dans en Literatuureducatie. De choreografie (door Lotte Timmermans en Ranil van Peperstarten) op dit heerlijke nummer is als Dans Tutorial terug te vinden op het YouTube Kanaal van CultuurBox.
Dus leerkrachten, schuif die stoelen en tafels alvast aan de kant en gooi die dansvoetjes los!; dan kunnen we met z'n allen als Koningen dansen na de zomervakantie als de Hippe gasten dan toch echt...op enkele meters afstand, op jullie eígen schoolplein, de sterren van de hemel gaan spelen!

foto Hippe gasten: Ariane van Ginneke