Vier op 7 oktober het MuziekopleidersAkkoord mee!

23 september 2020

Op 7 oktober wordt het MuziekopleidersAkkoord ondertekend met Meer muziek in de Klas. In dit akkoord sluiten de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn. Dit is een enorme stap op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied.

Online lezingen van Erik Scherder, Natasha Zielanzinski, Adam Ockelford en anderen
Op 7 oktober biedt Meer Muziek in de Klas een inhoudelijk programma met voor elk wat wils: of je nu al vergevorderd bent in het geven van muziekonderwijs, van een afstandje nieuwsgierig bent naar het belang ervan óf op de pabo zit en bezig bent je de vaardigheden te verwerven. Je mag zoveel programmaonderdelen volgen als je wil en je kunt je aanmelden via de website.

Online studentenvragenuur muziekonderwijs - ook voor leerkrachten!
“Ik heb geen idee hoe ik een muziekles moet organiseren” “Wat nou als die kinderen niet naar me willen luisteren?” “Hoe krijg ik een liedje zuiver aangeleerd?” “Hoe zorg ik ervoor dat ik mag oefenen in mijn stageklas?” “Ik vind het muziekonderwijs soms een beetje ouderwets, kan dat niet moderner?” Dit zijn allemaal vragen waar pabo- en conservatoriumstudenten, pabo- en conservatoriumdocenten en leerkrachten elkaar bij kunnen helpen. Heb jij ook van dit soort vragen? Stuur ze vast naar ons op door middel van het formulier onder de aanmeldknop en zorg dat je erbij bent tijdens het Studentenvragenuur Muziekonderwijs. Samen gaan wij op zoek naar de antwoorden op jouw vragen