Voorbereiding Kindermuziekweek in volle gang op de scholen!

14 maart 2024

De kindermuziekweek 2024 is in volle gang van start gegaan op diverse scholen in Boxtel.

De Angelaschool heeft een programma met de Gildenbonds Harmonie en dat in afstemming met Stichting JooP.

Vanaf 15 maart krijgen de groepen 5 en 6  vier weken lang op vrijdag ochtend muziekles waarbij ook kennis gemaakt wordt met muziekinstrumenten.De lessen staan ook in het licht van het eindconcert wat zij op zondag 14 april  om 14.30 uur in de Tijber zullen houden onder de titel Music4Al en dat ook in samenwerking met het koortje én Angela's project.Aan het einde van dit concert kan iedereen zich inschrijven voor een gratis proefles en bij voldoende belangstelling wil de Gildebonds harmonie tot de zomervakantie een blaasband opzetten die na school op de Angelaschool wekelijks gaat repeteren. 

De inzet van Stichting JooP voor de Kindermuziekweek op andere scholen zie er als volgt uit:

In de aanloop naar en in de Kindermuziekweek worden er verschillende workshops gegeven met als  hoogtepunt het Festival wat gaat plaatsvinden op zaterdag 13 april in Podium Boxtel van 14.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom!

De workshops worden verzorgd door muziekdocenten van Stichting JooP en zijn verspreid over 9 basisscholen. De workshops vinden plaats in de maanden maart en april. De workshops die gegeven worden zijn:

  • Workshop 1: Taal en rap waar 11 groepen aan deelnemen
  • Workshop 2: Sport en dans waar 14 groepen aan deelnemen
  • Workshop 3: Muziekinstrumenten waar 18 groepen aan deelnemen
  • Workshop 4 : Zang waar 12 groepen aan deelnemen
  • Workshop 5: Instrumenten maken waar 9 groepen aan deelnemen

In Liempde en Esch:zij hebben hun eigen muziekprogramma dus ook daar wordt hard gewerkt om lekker met muziek (maken) bezig te zijn.

Er wordt dus heel veel muziek gemaakt op alle scholen in samenwerkinig met de Harmonieen en Fanfares dus kom vooral ook op 13 en 14 april kijken en luisteren!