Wij zijn OOGPUNT: Patrick Schmitz & Yvette Groothedde

3 juni 2020

Het lokale Kunstmenu staat komend schooljaar 2020-2021 in het teken van: Theater!
De ICC'ers (Interne Cultuurcoordinatoren) van de verschillende basisscholen stellen binnen deze discpline gezamenlijk een educatief programma samen - aan de hand van de eigen wensen en onderwijsprogramma's. CultuurBox bemiddelt, adviseert en ondersteunt de scholen en put hierbij uit haar contacten met lokale culturele aanbieders. In dit item maak je kennis met zo'n aanbieder: OOGPUNT: Patrick Schmitz & Yvette Groothedde.

OOGPUNT maakt educatief theater voor alle mogelijke soorten Nederlandse scholen - in Nederland én wereldwijd. Wij geven muzikale cabaretvoorstellingen, daaraan gekoppelde drama-, dans- & muziekworkshops en maken videoclips met leerlingen. Met altijd een maatschappelijk thema. Zoals bijvoorbeeld duurzaamheid of tolerantie. Het is echt cabaret: zoals de grote Nederlandse cabaretiers. Met veel humor, soms hard of op het randje, maar ook verstild of confronterend.

Alle projecten van OOGPUNT zijn multidisciplinair - verschillende kunstdisciplines komen samen. En vaak ook een mix van kunst en natuur & techniek. Zo stimuleren wij de brede talentontwikkeling. Door de maatschappelijke thema's zijn onze projecten ook vakoverstijgend. Ze maken de verbinding tussen diverse kerndoelen binnen het onderwijs. Omdat we zelf uit het onderwijs komen, kennen we het van binnen en buiten. Wij willen met onze projecten aansluiten bij het niveau van de leerlingen en ze van daaruit meenemen, verwonderen, nieuwe ervaringen laten opdoen, talenten laten ontdekken.

 OOGPUNT: 

 - heeft een onderwijsbevoegdheid, ook voor speciaal onderwijs.

 - was vakleerkracht muziek en drama op PO en SBO.

 - was docent drama, muziek, beeldend en CKV op VO en VSO.   
 

Groetjes, OOGPUNT - Yvette & Patrick
www.oogpunt.com


Bekijk het aanbod van Oogpunt op de Aanbodpagina van CultuurBox!