Winnaar Gouden Poëziemedaille 2022 en winnaars Poëziesterren 2022 zijn bekend! (inclusief lesmateriaal)

8 juni 2022

Bron: Poeziecentrum.be

Rian Visser wint de Gouden Poëziemedaille 2022 met haar bundel Alle wensen van de wereld(Uitgeverij Leopold, 2021). Dat werd op 1 juni 2022 bekend gemaakt tijdens de online prijsuitreiking tijdens het Netwerk Lezen op School. Gastvrouw Maud Vanhauwaert overhandigde Rian Visser de Gouden Poëziemedaille 2022.

Zij wordt vereerd met een Gouden Poëziemedaillelied en een videoclip. Eén gedicht van Rian Visser, ‘Werelden’, uit haar winnende bundel werd op muziek gezet en kreeg een unieke videoclip. Niemand minder dan Stoomboot (Niels Boutsen) maakte het Gouden Poëziemedaillelied en regisseur Thijs De Block maakte er een clip bij. Zo blijft kinderpoëzie onder de aandacht, op school en daarbuiten.

Beluister het lied en bekijk de clip hier! De liedjes en video’s van de vorige edities zijn hier te bekijken.
Bovendien kun je de lesmap vanaf 1 september 2022 downloaden via Cultuurkuur Zo kun je gericht met de winnende bundel, Alle wensen van de wereld, in de klas aan de slag gaan.

Stijn De Paepe wint met zijn gedicht ‘Muziekjes’ de Poëziester voor het kleuteronderwijs. De Poëziester voor de eerste graad van het basisonderwijs gaat naar het gedicht ‘Gekke sprookjes’ van Ine De Volder. Rian Visser wint met haar gedicht ‘Mezelf’ de Poëziester voor de tweede graad van het basisonderwijs en de leerlingen van de derde graad basisonderwijs bekroonden Vissers’ gedicht ‘Heimwee’ met de Poëziester voor de derde graad.