Woensdag 24 februari: Finale Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival

8 februari 2021

Na lang wachten is het dan bijna zover: de Finale van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival!
Op woensdag 24 februari a.s. maakt Filmcoach Freek de winnende filmklas bekend via een Live YouTube event.


'' Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben kinderen recht op.'' Met deze slogan van Kinderrechtenorganisatie Unicef startten 10 Boxtelse basisscholen op 20 november van het schooljaar 2019-2020 - op de Dag van de Rechten van het Kind - met het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival.
Alle groepen 7-8 bedachten een filmscript voor een Kinderrechtenfilm voor Unicef. Per school werd vervolgens één filmscript uitgekozen dat samen met de klas én de filmacoaches van producent Hollywood in de Klas werd verfilmd tot een echte Kinderrechtenfilm. 

Alle gemaakte Kinderrechtenfilms zijn inmiddels maarliefst duizenden keren bekenen via het YouTube kanaal van het landelijke Filmfestival. Waar dat natuurlijk al een geweldige prestatie is, dingen al deze films ook nog eens mee om de beste Kinderrechtenfilm van Boxtel én van Nederland te worden! 
Een professionele jury bestaande uit wethouder Marusjka Lestrade, Beleidsmedewerker kunst en cultuur Caren Julien. Lego legende Lola Nouwens, Filmmaker Frans van Lokven, communicatiespecialist Ferdy Steger en Annelies Huisman van Unicef bestempelde de Molenwijkschool met hun film 'Groter dan het lijkt' vóór de zomer van 2020 tot de eerste Halve Finalist van het Boxtelse Filmfestival. Op woensdag 24 februari a.s. wordt via een Live YouTube event de tweede Halve Finalist bekend gemaakt alsook de uiteindelijke Boxtelse winnaar van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival.

Programma 24 februari 2021
11.00 uur > LIVE Bekendmaking tweede Halve Finalist Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival KIJK HIER
11.30 uur > LIVE Finale Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival KIJK HIER


Live YouTube event
Beide finales worden op woensdag 24 februari a.s. LIVE uitgezonden op het YouTube kanaal van Filmcoach Freek.
De hyperlinks naar het Live event worden hierboven alvast gedeeld.
Filmcoach Freek is het altijd vrolijke gezicht van Hollywood in de Klas, producent van het Unicef Kinderrechten Filmfestival en bekend onder jonge filmmakers door heel Nederland. Hij maakt naast de tweede Halve Finalist om 11.30 uur de winnende Boxtelse filmklas bekend. Uiteraard wordt het commentaar van de jury hierbij uitgebreid besproken zodat alle kinderen kunnen horen wat deze professionals van hun Kinderrechtenfilm vinden!

In juni 2021 maakt het Unicef Kinderrechten Filmfestival de beste Kinderrechtenfilm van Nederland bekend. Houd Hollywood in de Klas en CultuurBox daarom goed in de gaten; misschien wordt dit wel een film van Boxtelse makelaardij!