Annefloor Imhoff - Dansdocent Choreograaf-danseres-musicalactrice

25 januari 2024

CultuurBox en Plaza Cultura hadden op 17 januari jl. een erg fijn gesprek met Dansdocent Choreograaf-danseres-musicalactrice: Annefloor Immhof! Via onderstaand artikel stelt zij zich graag aan je voor.

Hoi! Mijn naam is Annefloor Imhoff en ik werk als dansdocent, onderwijsontwikkelaar, choreograaf, danseres en musicalactrice. Onwijs leuk, om via deze weg met jullie in contact te komen!

Mijn vuurtje om te dansen is al heel jong gaan branden. Mijn eerste dansles volgde ik op vierjarige leeftijd. Ik volgde de vooropleiding dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, deed de musicalvooropleiding aan de MusicAllFactory en studeerde een jaar aan de dansacademie van Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Docent Dans en werd ik tijdens het afstuderen genomineerd voor de Jacques de Leeuw prijs, die ik als kers op de taart in juni 2023 heb gewonnen.

Tijdens mijn studie merkte ik al dat ik heel graag bezig ben met verschillende dingen en graag werk op verschillende locaties. Zo werk ik op dit moment als docent in het PO, VO, speciaal onderwijs, het amateurdansonderwijs, musical voor- en vakopleidingen en werk ik als dansdocent op de afdeling Talent & Educatie van het Nederlands Dans Theater, waar ik danslessen geef binnen verschillende onderwijsprojecten, maar ook werk op het AZC project in Gilze-Rijen, waar ik met de kinderen uit het AZC via moderne dans mag verbinden.

Drie jaar geleden ben ik met het opzetten van mijn eigen project begonnen; dansonderwijs ontwikkelen voor jongeren in besloten/open jeugdinstelling of jeugddetentie. Er brandt een vuurtje in mij dat de wens heeft om dansonderwijs toegankelijk te maken voor iedereen in de maatschappij en kunst te brengen naar plekken waar dat er niet of nauwelijks aanwezig is. Zo heb ik dansonderwijs ontwikkeld voor gesloten jeugdinrichtingen en daar al lessenreeksen mogen geven.

Op dit moment ben ik co-founder van het danscollectief ‘Achter Gesloten Deuren’ waar ik oprichter, choreograaf, educator en danser ben. Met het danscollectief ‘Achter Gesloten Deuren’, maken we dansvoorstellingen speciaal voor doelgroepen die met een afstand tot de maatschappij leven. Denk hierbij aan gevangenissen, jeugddetentie, gesloten jeugdinstellingen of andere doelgroepen in het sociale domein. In 2023 ging onze eerste voorstelling in première in de gevangenis in Alphen a/d Rijn en komend jaar zullen we langs verschillende penitentiaire inrichtingen gaan om een vervolg te geven aan onze voorstelling. Ook zijn we bezig met het opzetten van danslessenreeksen en workshops in een pakket op maat of aan onze voorstelling vast, voor jeugddetentie en jeugdinstellingen.

Als choreograaf ben ik naast ‘Achter Gesloten Deuren’ actief als musicalchoreograaf. Zo choreografeerde ik de musical ‘Little Women’ die eind 2023 in première ging in De La Mar West in Amsterdam. Als danseres ben ik werkzaam in de musical Caro in het Efteling theater. Ik ben daar swing, wat betekent dat ik voor verschillende rollen opgeroepen kan worden als er iemand ziek is of op vakantie is. Vorig jaar heb ik mijn debuut in België mogen maken in de musical ‘Red Star Line’ van Studio 100.

Ik ben graag actief zowel als docent, choreograaf en performer, om zo continue geïnspireerd te raken en daarnaast met verschillende doelgroepen te werken, mezelf te blijven ontwikkelen en vooral: iedere dag iets anders te mogen doen. Ik ga graag met mensen in gesprek, ben een echte ondernemer en vind het vooral belangrijk om als docent mijn leerlingen of studenten centraal te hebben staan.

Als nieuwe, net afgestudeerde cultuuraanbieder breng ik een frisse wind, met nieuwe ideeën, initiatieven en werk ik graag buiten het onderwijs met speciale doelgroepen. Ik geloof dat er in ieder mens een diamantje zit die mag sparkelen en in dans kan én mag dat op je eigen manier. Als docent ga ik graag op zoek naar dat diamantje bij iedereen en kijken we samen hoe we dat vorm kunnen geven.

Lees hier meer over workshops op maat
Lees hier meer over de voorstelling "No Exit'

Wil jij graag kennis maken met Annefloor en een workshop (op maat) of voorstelling reserveren? Neem dan contact met haar op via annefloorimhoff@gmail.com of tel. 06 27104607