Gezocht: docenten en leerlingen met een mening

24 januari 2024

Bron: Idfa.nl
Ben je docent en wil je een bijdrage leveren aan de filmselectie voor de schoolvoorstellingen tijdens IDFA 2024? De komende maanden organiseren we een aantal kijkavonden om input van docenten op te halen over nieuwe films. Ook zijn we op zoek naar docenten die samen met hun klas een aantal documentaires willen bekijken en beoordelen. We zoeken input vanuit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs, en het mbo. 

Kijkavonden voor docenten

  • Primair onderwijs en SBO: woensdagavond 14 februari

  • Mbo: woensdagavond 6 maart

  • Voortgezet (speciaal) onderwijs: woensdagavond 3 april

Inloop vanaf 17:30 uur. Start: 18:00 uur. Einde: rond 21:00 uur.

In de filmzaal op het IDFA kantoor kijken we samen een aantal documentaires of fragmenten en gaan we in gesprek over de thematieken en educatieve waarde van de films. We horen heel graag jouw ongezouten mening en hoe je denkt dat jouw leerlingen of studenten de films zullen ervaren. Voor koffie, thee en versnaperingen wordt gezorgd, en als dank ontvang je twee vrijkaarten voor IDFA 2024!

Er is beperkt plek voor de kijkavonden. Graag horen we van iedereen die er een wil bijwonen, zodat we een diverse groep kunnen samenstellen. Alle geïnteresseerden ontvangen hierover bericht.


Films testen in de klas

Niet alleen de mening van docenten is belangrijk; uiteindelijk maken we de selectie natuurlijk voor de leerling of student. We zijn dan ook op zoek naar docenten die samen met hun klas een aantal gloednieuwe documentaires willen bekijken en beoordelen. Ons team kijkt waar mogelijk graag mee in de klas, zodat de leerlingen en studenten ons persoonlijk kunnen vertellen wat ze tof, saai, leerzaam of indrukwekkend vinden aan de documentaires, en welke onderwerpen zij of hun leeftijdsgenoten mogelijk graag op het witte doek zouden willen komen bekijken tijdens IDFA 2024.

Zelfstandig/online kijken is ook een optie, dan geven we met alle plezier eventuele toelichting via Teams of Zoom, telefonisch of per mail. Docenten kunnen zelf bepalen hoeveel tijd ze hiervoor vrij willen maken; aan de hand van jullie wensen kiezen wij een (aantal) film(s) voor jullie.

Wie: primair onderwijs (6-8), speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo
Wanneer: februari/maart/april; dag, tijd en duur in overleg
Nodig: digibord en internetverbinding
Waar: landelijk

Meer informatie en aanmelden via idfa.nl