Cmk update maart/april 2024

17 april 2024

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van maart/april met een kleine greep uit wat er zoal in deze periode gaande is.

  • Alle scholen zijn in het kader van het Lokaal Kunstmenu BEELDEND kunstwerken aan het maken voor de tentoonstelling in het MUBO die dit jaar 10 jaar bestaat. ‘’MUBO viert jong talent!’’ In deze nieuwsbrief, op de website ( fotoalbum) én de socials van CultuurBox kun je al een kijkje nemen bij verschillende scholen waar ze mee bezig zijn om de tentoonstelling tot een succes te maken. Zo was Beam it up, Lonneke de Wit en Architectuurlessen te vinden bij de Angelaschool. Joep van Gassel was bij de Oversteek, het Design Museum was bij OBS de Spelelier, Irma Bulkens bij het HUB, Architectuurlessen bij de Beemden, Grote Broer  en Carola Mokveld bij  de Vorsenpoel. Bij de Molenwijkschool zetten ze vooral de expertise in van ouders en maken kinderen een gezamenlijk kunstwerk waarbij nieuwe technieken en vaardigheden worden ingezet. Er wordt door alle scholen zó hard gewerkt aan de tentoonstelling in het MUBO. Jij komt toch ook een kijkje nemen ergens tussen 20 april en 30 juni?
  • En naast dat de scholen druk zijn met het maken van kunstwerken reizen de leskisten ook nog gewoon van school naar school. Deze maand waren de Sint-Theresiaschool en de Molenwijkschool met de ukeleles muziek aan het maken, gingen de kinderen van de Sint-Theresiaschool aan de slag met het project: ‘’Zo gaat de molen’’ en zijn ze bij de Hobbendonken Stop Motion filmpjes aan het maken met de Studio Stop Motion leskist.
  • De maand maart was ook de maand van verantwoording CmK 3 en jaarverslag en dat zijn toch altijd pittige klussen maar…….het is ons weer gelukt! Het jaarverslag is af (vele handen maken licht werk) en de CmK verantwoording is ook de deur uit. Pffff…….klus geklaard!
  • Ook als zitten we nog midden in het Lokaal Kunstmenu Beeldend, we maken ons alweer op voor schooljaar 2024-2025 waarin de discipline MUZIEK centraal zal staan. We hebben door omstandigheden nog al wat vertraging opgelopen maar CultuurBox gaat er alles aan doen om een mooi programma voor de scholen samen te stellen.
  • Op 16 maart waren Eefje, Gerry en Ghislaine bij de opening van het 10 jarig bestaan van Museum Boxtel en werd ook de winnende poster bekend gemaakt die door kinderen van de Hobbendonken gemaakt is.
  • Op 25 maart vond de ICC bijeenkomst plaats en ditmaal waren we te gast bij het Baanderheren College waar cultuur coördinator Baptist van Wanrooij  ons meenam in de wereld van Kunst- en Cultuureducatie op deze school. Doel was vooral om kennis te maken met elkaar en te ervaren en bekijken waar we elkaar kunnen vinden in een vorm van samenwerking en ook hoe we elkaar in de toekomst mogelijk kunnen versterken op dit gebied.
  • Op 13 en 14 april was CultuurBox te vinden tijdens de afsluiting van de Kindermuziekweek en wat een mooie afsluitingen waren het.Op 13 april in Podium Boxtel  verzorgde Stichting JooP de eindpresentatie waarbij kinderen muziekinstrumenten uit konden proberen, waar ze deel konden nemen aan een speurtocht en actief konden dansen,zingen en luisteren naar mooie muziek gemaakt door kinderen en jongeren. Ook konden ze zich buiten in de muziekspeeltuin vermaken. Op 14 april in de Tijber waar de Gildebonds harmonie ism de Angeschool een prachtige afsluitende presentatie verzorgden.Na workshops op de Angelaschool werd een spetterende middag verzorgd, samen met koor, dansgroep en bandjes van Angela’s Project. CultuurBox (Gerry) heeft genoten van beide middagen!
  • Op 15 april kwamen de collega’s van de Gezamenlijke Marktplaatsen Maas en Meierij weer bij elkaar. In samenwerking met Robin Brugman van Cultlab onderzoeken we hoe we onze samenwerking kunnen versterken en laten groeien waarbij we zelf kunnen blijven groeien en ontwikkelen maar ook hoe we de scholen waar we mee werken zo goed mogelijk kunnen blijven inspireren en welke rol Kunst – en Cultuureducatie kan vervullen op een breed gebied in deze toch snel veranderende wereld.
  • Op 19  april gaat de Angelaschool als pilot school naar de voorstelling ‘’de Bellende Engel’’ in het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch. Heel veel plezier groep 7! Groep 5 gaat in mei kijken naar deze voorstelling.
  • Op 19 april konden kinderen van het HUB Boxtel genieten van de voorstelling met poppen van Nick van de Veer.