Cmk update november 2023

21 november 2023

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van november 2023 met een kleine greep uit wat er zoal in deze periode gaande is.

  • In de maand november voeren de scholen gesprekken met de door hun gekozen kunstenaars om een plan de campagne te maken voor het Lokaal Kunstmenu jaar, dat in het teken van de discipline BEELDEND staat. Iedere school gaat kunstwerken maken om deze in het MUBO (Museum Boxtel) te exposeren. Het museum bestaat dit jaar 10 jaar en wil alle scholen de mogelijkheid bieden de gemaakte kunstwerken te exposeren voor alle Boxtelaren in het museum en dat met de titel: ”Boxtel viert jong talent!” Lees meer
  • Op 1 november had CultuurBox samen met Buurtsport collega Dymphy Soeterings een kennismakingsgesprek met de nieuwe directeur van de Sint-Willibrordusschool, Ingrid Peters. Ook ICC- er Maaike was van de partij. Wat gebeurt er al bij deze school en waar willen ze naar toe, wat is haalbaar en hoe willen ze dat aanpakken waren onderwerpen die we met elkaar besproken hebben, een mooi stand van zaken gesprek.
  • Op 6 november vond de eerste bijeenkomst van dit schooljaar plaats van de Gezamenlijke Marktplaatsen Maas en Meierij. Samen op zoek naar het waarom, hoe en wat. Het was een fantastische bijeenkomst in de Kilsdonkse molen onder begeleiding van Robin Brugman van Cultlab.
  • Op 9 november was CultuurBox te vinden bij een middag over Erfgoed en Burgerschap, georganiseerd door Erfgoed Brabant.
  • Op 16 november had CultuurBox een super leuk gesprek met Noelle en Chelsea van het Oertijdmuseum in Boxtel. Het museum bestaat 25 jaar en ze willen graag kijken wat er mogelijk is om het onderwijs hierbij te betrekken.
  • Dezelfde middag ging CultuurBox in gesprek met Jambo Afrika. Een culturele aanbieder die wellicht iets zou kunnen gaan betekenen in schooljaar 2024-2025 waarin de discipline Muziek centraal zal staan.
  • Op 27 november vond de evaluatie met Robin Brugman van Cultlab plaats m.b.t. de bijeenkomst van de Gezamenlijke Marktplaatsen Maas en Meierij die op 6 november plaatsvond. Gerry van CultuurBox en Dorian van Cultuurkade gaan samen met Robin evalueren en de vervolgstappen bespreken naar aanleiding van wat er uit de bijeenkomst naar voren is gekomen.
  • Op 28 november vond de 2e ICC vergadering plaats. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren oa. de voortgang van het Lokaal Kunstmenu 2023-2024 wat in het teken staat van de discipline Beeldend en we keken alvast vooruit op schooljaar 2024-2025 waar Muziek de discipline zal zijn waar we mee aan de slag gaan. We zijn met elkaar aan de slag gegaan om te kijken met welke wensen en aandachtspunten we rekening moeten houden om te komen tot een mooi en volwaardig programma voor alle scholen in Boxtel en dus ook de scholen in Esch, Lennisheuvel en Liempde die bij Boxtel horen.
  • Op 28 november was Sofie van den Krommenacker te vinden bij de Angelaschool. Zij verzorgde voor het team een inspiratiebijeenkomst theater/drama.