Matter of Act biedt interactieve voorstelling over verkeer(sveiligheid)

29 november 2023

Matter of Act maakt educatieve theatervoorstellingen op maat en biedt bestaande producties die al jaren gretig aftrek vinden. De 3 voorstellingen met ‘Muis’ biedt leerlingen van de basisschool inzicht in de verkeersregels. Op de Willibrordus in Esch werd Muis al naar tevredenheid ingezet. 

Basisschool de Sint Willibrordus in Esch liet de voorstellingen rondom Muis komen in het kader van het Jeelo-project 'Veilig in het verkeer'.

ICCer Maaike Poiters over Matter of Act: 'Het waren leuke voorstellingen en ook wel echt inhoudelijk. Bijvoorbeeld veel over de verschillende soorten verkeersborden en over wanneer je nou wel/niet voorrang moet verlenen. En over de dode hoek van een vrachtwagen. Ook zat er een goede opbouw in wat betreft moeilijkheid voor de groepen. Wij waren dus wel enthousiast. Wij hebben ze toen overigens betaald vanuit ons BVL-budget (verkeerssubsidie die we krijgen), misschien is dat ook nog een tip voor andere scholen die dit budget ook hebben. Dan hoeft het niet van je cultuurbudget af😅''

Op de website van Matter of Act lees je meer over de voorstellingen van Muis in het verkeer én over hun andere voorstellingen. Alle voorstellingen van Matter of Act kenmerken zich door hun laagdrempeligheid en tragikomische karakter waardoor ze een breed publiek aanspreken en mogelijkheid bieden tot een groepsdiscussie achteraf.