Animatie, toveren en experimenteren met film

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
3 uur per groep
Genre
Foto, film, video
Kosten
€ 60,- per uur, exclusief reis- en materiaalkosten
AANBIEDER
BIK collectief

BIK collectief

T: 06-27141958
E:hjalmarvandenakker@home.nl
W: www.bikcollectief.nl

De leerlingen gaan in groepjes animatiefilmpjes maken, bijvoorbeeld klei-animatie, objectenanimatie of een klassikale animatie met de leerlingen zelf.

Het laten bewegen en/of veranderen van voorwerpen en materialen heeft een toverachtig effect (blokjes hout, fruit, poppetjes, klei). Levenloze dingen worden levend. Het onmogelijke wordt mogelijk.

Het is vergelijkbaar met wanneer kinderen met een autootje of pop spelen en zichzelf inbeelden dat deze vanzelf bewegen, alleen gaat het nu na de nodige inspanning echt vanzelf. Bovendien zijn de leerlingen tegelijkertijd bezig met fotograferen, kleien, tekenen en bedenken hoe dingen zullen gaan bewegen/verlopen, dus met het verzinnen van een verhaal waarvoor ook een toepasselijke titel moet worden bedacht. Er moet ook goed worden samengewerkt en een taakverdeling worden gemaakt. Er zitten dus veel leerelementen in het maken van een animatiefilm.

Er kan op diverse manieren gewerkt worden. Met vrije onderwerpen, maar animatiefilm leent zich ook prima voor allerlei vakoverschrijdende thema’s.

De workshop kan worden uitgevoerd met digitale fototoestellen, maar ook met I-pads of mobiele telefoons en een app.