Beweging, muziek, samenspel: in deze workshop komt alles samen!

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, BSO, (V)SO
Tijdsinvestering
60, 75 of 90 min
Genre
Dans
Kosten
Op aanvraag
AANBIEDER
Grote Broer

Grote Broer Kunsteducatie

Meer info en reserveren: Je kunt altijd bellen of mailen, wij staan voor jullie klaar!
Telefoon: 038-2031014
Email: info@grotebroer.com
Grotebroer.nl

Op zoek naar een workshops om jouw leerlingen mee te verrassen? Iets waar kunst, cultuur en sport bij elkaar komt en die leuk is van jong tot oud? Dan zit je goed met de workshop capoeira. Capoeira is een Braziliaanse dans- en vechtkunst. Bij Capoeira leren de leerlingen over de achtergrond van deze in Nederland inmiddels zeer populaire cultsport. Ze leren bijvoorbeeld in duo’s op ritmes dans- en vechtbewegingen te maken en te ontwijken. Uiteindelijk gaan ze in een “Roda” – een cirkel – de dansen opvoeren.

Opbouw workshop Capoeira
Een van de professionele capoeira docenten van Grote Broer komt naar jullie school toe om deze workshop tot in de puntjes te regelen. De workshop start met een introductie over de cultuur en tradities van Capoeira. Na een warming up worden er diverse onderdelen geoefend: de verschillende dans- en vechttechnieken en de acrobatische bewegingen. Bij Capoeira is ook het maken van ondersteunende muziek een belangrijk onderdeel. Op het ritme van deze muziek werken de leerlingen toe naar een presentatiemoment. In de Roda gaan de leerlingen hun bewegingen in duo’s tonen. De leerlingen die de cirkel vormen klappen, maken muziek met de instrumenten en geluid met hun stem. Kortom, een groot feest!


Een ander project waar dans en muziek heel mooi samenkomen is ons dagproject Wereld Dansdag!
Neem gerust ook eens een kijkje bij de vele overige dansworkshops die wij graag komen verzorgen.

Kosten: Op aanvraag i.v.m. het soort en aantal workshops. Prijs per workshopdocent: €489 per dagdeel of €619 voor beide dagdelen (excl. reis- en materiaalkosten). Wil je drie of meer verschillende workshopdocenten boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.