Bewegen, theater en plezier staan voorop in deze leuke (en veilige) workshop!

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
60, 75 of 90 min
Genre
Theater
Kosten
Op aanvraag i.v.m. het soort en aantal workshops. Prijs per workshopdocent: €489 per dagdeel of €619 voor beide dagdelen (excl. reis- en materiaalkosten).
AANBIEDER
Grote Broer

Grote Broer Kunsteducatie

Meer info en reserveren: Je kunt altijd bellen of mailen, wij staan voor jullie klaar!
Telefoon: 038-2031014
Email: info@grotebroer.com
Grotebroer.nl

De gevechten van Wonder Woman en James Bond zien er altijd fantastisch uit! Maar vooral ook erg realistisch. Hoe doen de acteurs dit? Tijdens deze workshop Movie Fighting leren leerlingen vechten zoals in films. Het gaat niet over agressieve vechtscènes met wapens, maar het is een theatrale bewegingsactiviteit waarbij twee spelers in slow motion én op afstand een dramatisch schijngevecht voeren.

Voor de workshop Movie Fighting komt een professionele acteur en tevens workshopdocent naar jullie school toe! De workshop start met een uitleg over het vechten in films en een warming up, het is belangrijk dat de spieren goed warm zijn en dat de technieken helder zijn. Hierna gaan de leerlingen in tweetallen een aantal vechttechnieken oefenen, uit deze technieken bestaat hun uiteindelijke schijngevecht namelijk. De leerlingen moeten heel precies naar elkaar leren kijken en op de juiste manier op elkaar reageren. Hoe kun je bijvoorbeeld iemand slaan zonder diegene echt te slaan? En hoe speel je dan dat je geslagen wordt? Concentratie is de basis voor de goede samenwerking tussen twee spelers. Als iedereen de technieken onder de knie heeft, mogen de tweetallen een levensecht schijngevecht bedenken en laten zien. Veiligheid staat natuurlijk voorop tijdens de workshop.

Op zoek naar een soortgelijke workshop alleen voor een jongere doelgroep? Bekijk dan onze workshop piratenstunts!

Neem gerust ook eens een kijkje bij de vele overige theaterworkshops die wij graag komen verzorgen.