De Schooldichter

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, (V)SO
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Literatuur
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER
de Schooldichter

de Schooldichter

De Schooldichter
Leidsevaart 112
2013 HD  Haarlem

T. 06 - 512 888 44
E. contact@deschooldichter.nl
W. deschooldichter.nl

De Schooldichter heeft een formule ontwikkeld waarbij poëzie wordt ingezet als middel voor taalonderwijs en leesbevordering. Hiertoe brengen we regionale en bevlogen dichters samen om hun passie en ervaring over te brengen op schoolkinderen. Met een prachtige schoolbundel als resultaat!

Kennismaken
Allereerst willen wij graag de organisatie leren kennen. Hierdoor kunnen wij jullie wensen beter inschatten en helpen de ideale planning voor de dichtles te maken. Kennismaken doen we meestal eerst per telefoon. Voor een verdere kennismaking komen we graag langs voor een kopje koffie. Hierbij kunnen we meer vertellen over alle mogelijkheden en kunnen wij jullie wensen inventariseren.

Samen plannen
Een must voor een succesvolle dag is het maken van een passende planning. Iedere organisatie is uniek, waardoor het plannen van de dichtles zorgvuldig moet gebeuren. Dit zorgt voor helderheid en structuur en uiteindelijk een relaxte en plezierige dag. Een planning afgestemd op jullie wensen en lesrooster bepaalt de indeling van de dag.  De Schooldichter heeft een lesprogramma dat kinderen in staat stelt hun talenten te ontdekken en verfijnen. Het programma wordt op maat gesneden in overleg met de school; wat leeft er binnen de school en binnen wat leeft er binnen de groepen. 

​De grote dag
We komen langs om dichtles te geven. Samen met de school maken we er een fantastische dag van. Ons team van gepassioneerde dichters maken de kinderen enthousiast en zorgen ervoor dat ieder kind de weg naar een eigen gedicht weet te vinden. Vol trots dragen ze hun gedichten voor, in de veiligheid van vertrouwen en saamhorigheid. Daarnaast gaan ze actief aan de slag met het organiseren van de samenstelling de illustraties en de marketing van hun eigen schoolbundel.

'Met groep 1 tm 3 wordt een groepsgedicht gemaakt. Vanaf groep 4 wordt er zelfstandig geschreven. De lessen zijn interactief en kinderen worden uitgedaagd hun fantasie op papier te zetten.'

Het resultaat
Na ongeveer vier weken ontvangt de school de dichtbundels. Vaak met feestelijke boeklancering op school. Regelmatig schrijft de lokale krant een stukje of heet de wethouder iedereen welkom...
Omdat de bundels zijn gedrukt in een professionele drukkerij verdienen ze het onder de aandacht te komen. De Schooldichter kan samen met de school ook een boeklancering organiseren bij een lokale boekhandel of bibliotheek. Laten we er een feestje van maken. 

Losse les
Het is ook mogelijk een losse workshop te boeken (tegen zzp tarief van de regionale dichter).

Financiering bundel
De Schooldichter werkt voor de bundels via het 'schoolfotograaf model'. Dit betekent dat de dichter gratis in de klas komt en ouders de bundels afnemen.Ook is het mogelijk de bundel te laten financieren door sponsors. Zo wordt het project voor alle kinderen toegankelijk.