Het ei van Imelda

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Beeldend
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Ei van Imelda Carola Mokveld

Carola Mokveld

Esschestraat 106
5262BG Vught
T: 06-21398191
E: carolamokveld@gmail.com
W: www.carolamokveld.nl

Naar aanleiding van een bijzonder verhaal over ‘het ei van Imelda’ wordt er met de leerlingen gewerkt aan gedichten, tekeningen en ruimtelijk werk.

Imelda is een heel bijzonder meisje en als je kunt dromen net als zij, zullen er bijzondere dingen gebeuren.

In deze lessenreeks leren kinderen taal (poëzie), tekeningen en het maken van ruimtelijk werk in te zetten om hun verbeelding vorm te geven. Voor leerkrachten een mooie serie om te zien hoe eenvoudig verschillende vakdisciplines te combineren zijn. De les kan geschikt gemaakt worden voor leerlingen uit diverse groepen, dus er kan een gedifferentieerd aanbod ontwikkelt worden.

De kunstenaar kan alle lessen geven, maar kan ook voor u de inleiding en de eerste les verzorgen, waarna u verder kunt. Dan krijgt u tips hoe u ook tussendoor kunt evalueren en relaties kunt leggen met beeldend kunstenaars en hun werk.

Waaraan wordt gewerkt?
Gedragsindicatoren waaraan gewerkt wordt binnen de CultuurLoper: R2, R4, C1,C2,C4, C6, O2. Meer info over deze gedragsindicatoren? Klik hier.

Over Carola Mokveld
Als eerste graads docent beeldende vorming was zij verbonden aan verschillende Pabo’s in Eindhoven, Helmond, Veghel en Utrecht. Op het gebied van cultuureducatie is zij vertrouwd met het werken met zowel de cultuurloper, als de culturele ladekast. Vanuit haar beeldend kunstenaarschap werkt zij met leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen. Maar haar bredere achtergrond zorgt er voor dat ze ook teams en individuele leerkrachten kan begeleiden. Teambegeleiding deed zij op basisscholen in den Bosch zoals Mytylschool Gabriel, KC Westerbreedte,  bs De Bossche Broek. Op KC het ijzeren kind verzorgde zij verschillende studiedagen voor cultuureducatie. Op de Sonnewijzer in Son en Breughel een projectweek rondom cultuureducatie, en dan zijn er nog meer scholen die u voorgingen zoals: OJBS de Lichtstraat, De Sprinkplank en Koningslinde in Vught. Obs de Bolster in St. Michielsgestel. Ook op de studiedag van stichting  STROOMM verzorgde zij de doorgaande leerlijn druktechnieken in relatie tot de competenties van de CultuurLoper.