Maak je eigen virtuele theater

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
1,5 uur
Genre
Beeldend, Theater, Foto, film, video, Nieuwe media
Kosten
250 euro exclusief reiskosten a 0,19 cent per kilometer
AANBIEDER

Beam it up

Telefoon: 0643496284

Email:liselotte@beamitup.nl

Website:www.beamitup.nl

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich razendsnel. En zijn ideaal om de lesstof op een unieke manier bij te brengen. We gebruiken technieken als Virtual Reality, Augmented Reality, een 360 graden camera en de Microsoft Kinect op creatieve wijze. Zo laten we abstracte thema’s op een inventieve manier tot leven komen. Daarnaast krijgen leerling én leerkracht een kijkje achter de schermen van deze soms ongrijpbare middelen.

We vinden het heel belangrijk dat de technieken niet passief worden gebruikt, dus laten we de leerlingen en leerkrachten het vooral beleven. Niet naar filmpjes over het onderwerp kijken op YouTube, maar zelf de filmpjes ontwerpen en maken zo wordt hun stad van de toekomst in de echte wereld geplakt of kun je 360º rondkijken in je eigen maquette.

Tijdens deze workshop gaan kinderen een eigen 360 graden theater maken. Denk hierbij aan een virtuele versie van de ouderwetse kijkdoos. Kinderen bedenken een thema voor hun theater en knutselen vervolgens alle losse onderdelen die nodig zijn. Vervolgens worden deze onderdelen in een VR wereld geplaatst die vervolgens te bekijken zijn met een VR-bril.