Cmk update april 2022

20 april 2022

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van april met een kleine greep uit wat er zoal op een aantal scholen in Boxtel in deze periode gaande is

 • Bij de Sint-Petrusschool heeft begin april een gesprek plaatsgevonden met Ellen Willink, vakdocent beeldend/handvaardigheid. Het gesprek met directeur Karin en Ellen was zo inspirerend dat Ellen de week erna als vakdocent aan de slag is gegaan en alle groepen nu voorziet van beeldende lessen!
   
 • Op 4 april hadden Eefje en Gerry een super leuk gesprek met Axelle van Sally’s Dansgezelschap. Samen kijken naar mogelijke dansvoorstellingen voor alle scholen in Boxtel.
   
 • Daarna was CultuurBox in gesprek met schrijfster Marjolein Vrijenhoek om te kijken wat zij kan betekenen in het Literatuur/Dansjaar (Lokaal Kunstmenu) waar alle scholen in Boxtel aan deelnemen.
   
 • Op 5 april was Beam it Up te vinden bij basisschool Sint-Willibrordus in Esch. Daar gingen kinderen aan de slag met VR brillen (Virtual Reality).
   
 • Op 6 april had CultuurBox samen met Ghislaine van Brede Scholen Boxtel een stand van zaken gesprek met Jos Korsten van de Angelaschool. Later in de middag hadden Gerry en Eefje een  gesprek met verhalenverteller Reinou Vogel. Ook haar hebben we benaderd om te kijken wat zij kan betekenen voor het Lokaal Kunstmenu in schooljaar 2022-2023.
   
 • Op 7 april had Gerry van CultuurBox samen met Ghislaine van de Brede Scholen Boxtel een stand van zaken gesprek met Irene Verbeet van bs de Oversteek. Met bs de Hobbendonken had Gerry van CultuurBox een gesprek om te sparren en plannen te maken over de invulling van de feestweek van de school in het kader van het 50 jarig bestaan.
   
 • Op 11 april was CultuurBox on tour met Jon van den Elsen van Hippe Gasten. Deze band gaat met een Amerikaanse schoolbus op alle scholen het nieuwe schooljaar spectaculair openen waarbij Muziek-Dans en Literatuur centraal zullen staan. Even een rondje langs de scholen gedaan om te kijken waar de bus op de schoolpleinen kan komen te staan 😊
   
 • Op 11 april had CultuurBox en Ghislaine van Brede Scholen Boxtel een stand van zaken gesprek met Anjo Sanders van het VADA college.
   
 • Op 14 april sprak Gerry met ICC-er Amy van de Prinses-Amaliaschool over de voorstellingen die er gaan plaatsvinden en over plannen voor het nieuwe schooljaar. Ook vonden er op deze dag bij de Angelaschool workshops van Beam it Up plaats.
   
 • Op 20 april speelden de Dames van Drames bij OBS de Spelelier de voorstelling Foetsie voor de groepen 3-4 én ging Gerry namens de Brede Scholen Boxtel, Buurtsport en CultuurBox afscheid nemen van directeur Tom van Esch van basisschool de Beemden. Een bedankje was zeker op zijn plaats na al die jaren van prettige samenwerken met elkaar.
   
 • SNENS is bij jenaplanschool Molenwijk schoolbreed aan de slag met theater in de vorm van coaching on the job.
   
 • Op 20 april hebben de kinderen van de Molenwijkschool een spetterend optreden verzorgd voor de ouders op het schoolplein met de ukeleles die bij CulltuurBox geleend kunnen worden. De afgelopen weken is er flink geoefend in de groepen in het kader van Méér Muziek in de klas.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.