Cmk update januari

31 januari 2024

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van januari met een kleine greep uit wat er zoal in deze periode gaande is.

  • Alle scholen zijn in het kader van het Lokaal Kunstmenu BEELDEND gestart met het maken van kunstwerken voor de tentoonstelling in het MUBO die dit jaar 10 jaar bestaat. ‘’MUBO viert jong talent!’’ LEES MEER...
  • 10 januari had Gerry een gesprek met cultuur coördinator Baptist van Wanrooij van het Baander Heren College. Graag wil deze school de ICC-ers kennis laten maken met de mogelijkheden die er zijn op het gebied van Kunst en Cultuureducatie icm techniek. Samen de mogelijkheden bekijken, kennis maken met de nieuwe technieken en vooral ook met elkaar gaan kijken naar waar verbindingen gemaakt kunnen worden (als ze er nog niet zijn) en hoe we kunnen samenwerken en elkaar inspireren. De eerstvolgende ICC vergadering zal dan ook plaatsvinden in het Baander Heren College.
  • 11 januari had CultuurBox samen met Robin van Cultlab en Dorian van Cultuurkade een voorbespreking over de invulling van een inhoudelijke dag voor de Gezamenlijke Marktplaatsen Maas en Meierij. Thema: Generatie Z.
  • 17 januari vond de tweede ICC vergadering voor alle scholen plaats. Een mooie bijeenkomst waarbij onder ander ervaringen werden uitgewisseld mbt culturele aanbieders en iedere school gaf een update met betrekking tot de invulling van het Lokaal Kunstmenu. Het laatste half uur van de vergadering verzorgde stichting JooP een presentatie over demogelijkheden zie zij kunnen bieden voor de scholen om met Meer Muziek in de Klas aan de slag te gaan.
  • 22 januari zaten Kristel van Plaza Cultura en Gerry van CultuurBox  voor het eerst bij elkaar om een start te maken  mbt. de verantwoording CmK 2023. Hele pittige klus, ieder jaar weer opnieuw dus op tijd beginnen is voor ons dé manier om deze op tijd aan te leveren aan Kunstloc, penvoeder namens het Fonds voor Cultuur Participatie.1 februari is de deadline voor de scholen om de CmK verantwoording bij CultuurBox  aan te leveren  en dan kunnen we verder met de totale verantwoording die 1 maart ingediend moet worden.
  • Op 29 januari is Gerry te vinden bij Kunstloc. Daar woont zij een sessie bij met als thema ‘’Kansengelijkheid’’ en hoe dit verwerkt kan gaan worden in de aanvraag voor CmK 4.

Eefje gaat op deze dag nieuwe voorstellingen scouten bij Impressariaat “”Uit de Kunst’’

Zij gaat kijken naar muziekvoorstellingen die mogelijk geschikt zijn voor het Lokaal Kunstemnu 2024-2025 dat in het teken zal staan van de discipline MUZIEK.