Maakproces op scholen in volle gang - voor tentoonstelling in MUBO

31 januari 2024

Tussen de kerstvakantie en 5 april a.s. wordt op alle Boxtelse scholen hard gewerkt om gezamenlijke kunstwerken aan te leveren aan Museum Boxtel (MUBO). Van 20 april tm 30 juni vindt hier namelijk de tentoonstelling 'Boxtel viert jong talent!' plaats, georganiseerd in het kader van het 10-jarig bestaan van het museum. De scholen werken geheel op maat en kozen zelf één of meerdere kunstenaars om mee te werken. Er wordt gewerkt met materialen die zij graag willen ontdekken, binnen thema's van de school én er wordt door de school zelf bepaald of het project schoolbreed wordt uitgezet en op welke wijze. CultuurBox neemt deze periode op alle scholen een kijkje en legt het maakproces vast. En dat er voldoende jong talent aanwezig is in gemeente Boxtel dat is wel duidelijk! 

Op een besneeuwde ochtend in januari werd een bijzondere kar vooruit gestrokken, met daaruit stekend:..een paar benen (!). Beelend docente Karlien Hamilton was met deze kar vol materialen én een paspop onderweg naar Basisschool de Beemden, om hier met de groepen 3-4-5 kostuums te ontwerpen voor de tentoonstelling, vanuit het thema 'de Vier elementen'. De Beemden gaat onder de bezielde leiding van ICCer Jeanine Habraken met maarliefst drie verschillende kunstenaars aan de slag voor MUBO. Jeanine heeft dit project met MUBO fantastisch naar haar hand gezet en een erg mooi passend cultureel programma samengesteld, aansluitend bij de wensen van collega leerkrachten. Naast Karlien Hamilton gaat Architectuurlessen.nl met groep 3 een architectonisch bouwwerk samenstellen en Carola Mokveld gaat met groepen 7-8 met Pointillisme aan de slag op groot formaat schildersdoeken.

Op de Hobbendonken ging Alex van der Heijden van start om samen met alle leerlingen van de school mozaiek kunstwerken te maken. In alle groepen wordt dit vanuit een een eigen thema aangevlogen. Groep 1-2 doet dit vanuit het Prentenboek Elmer, Groep 3-4 met het Boek Pippi Langkous> Krachtige communicatie; hoe zend je een krachtige boodschap uit. Groep 5-6 is bezig met Communicatiemethoden vroeger en nu en Groep 7-8 met Sociale media en haar ‘donkere kant’.

Landscape artist Mariëlle Lapidaire gaat met alle groepen van Willibrordus een gezamenlijk kunstwerk maken voor de tentoonstelling 'MUBO viert jong talent!' CultuurBox nam een kijkje bij groep 5-6 die - geïnspireerd door 'de Onderwaterwereld' - met zelf verzameld plastic materiaal allerlei prachtige creaties maakte 🧜‍♀️🪸🪼🐚 Alle individuele kunstwerkjes worden samengebracht tot één grote installatie.

Ook de Oversteek, de Angelaschool, het Vadacollege en HUB Boxtel gingen in deze eerste maand van 2024 van start met het maakproces.
HIER BEKIJK JE HET FOTOALBUM VAN HET MAAKPROCES VOOR MUBO (dit wordt tot april aangevuld met nieuw beeldmateriaal)

Hoe alle uiteindelijke kunstwerken er uit zullen gaan zien, is voor iedereen te bewonderen tijdens de looptijd van de tentoonstelling MUBO viert jong talent! in de weekenden van 20 april tm 30 juni 2024. Noteer alvast in je agenda dus!