Cmk update juni/juli 2023

3 juli 2023

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van juni/juli 2023 met een kleine greep uit wat er zoal in deze periode gaande is.

Update juni/juli

  • De muzieklessen bij de Sint-Willibrordus verzorgd door Beat it muziekeducatie lopen ten einde. Alle leerkrachten en kinderen zijn een jaar lang geïnspireerd om met Meer Muziek in de Klas aan de slag te gaan
  • De leskisten hebben het afgelopen jaar flink rondgezworven op de diverse scholen. De studio stop motion leskist was de afgelopen tijd  te vinden bij de Prinses-Amaliaschool, de kleuters van de Angelaschool zijn met de Kort en Klein leskist bezig geweest, bij de Oversteek waren de ukelele klanken te horen in de school en ook hebben ze bij de Prinses Amaliaschool Vincent van Gogh onder de loep genomen en zijn daar creatief mee aan de slag gegaan. Kortom…..de leskisten en het lesmateriaal bij CultuurBox nemen gretig aftrek. De inschrijfformulieren voor het nieuwe schooljaar zijn alweer verstuurd en veel scholen hebben zich alweer aangemeld voor de diverse leskisten.
  • Op 6 juni had Gerry een fijn stand van zaken gesprek met Mayke (directeur) en Jeanine (ICC-er) van bs de Beemden. Plannen maken voor het nieuwe schooljaar gekoppeld aan de IPC thema’s.
  • Bij de groepen 1 t/m 4 van de Oversteek zijn ze het jaar aan het afronden zowel in-als ook naschools met Meer Muziek in de Klas. Veel kinderen hebben zich ook voor de naschoolse activiteiten aangemeld!
  • Op 12 juni vond de 8e ICC basiscursus bij de Sint-Petrus in Vught. 5 toekomstige ICC-ers  in Boxtel zijn bezig met de afronding van de cursus en gaan op 3 juli een eindpresentatie verzorgen samen met 2 ICC-ers uit het werkgebied van Plaza Cultura. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Natlab te Eindhoven. Daar mogen de ICC-ers na afloop van de presentatie hun certificaat in ontvangst nemen! Succes met de afronding Anouk (Hobbendonken), Dianne en Ilona (HUB), Linda (Sint-Theresia) en Steffi (Vorsenpoel)

CultuurBox is nu als trots op jullie!

  • Op 15 juni had Gerry een overleg met collega Dorian van Cultuurkade. Samen sparren en inhoudelijk plannen maken voor de 3M bijeenkomsten in 2023-2024.
  • Op 19 juni waren Eefje en Gerry bij de vergadering van het MUBO in het kader van het 10 jarig bestaan. Alle scholen in Boxtel gaan in het kader van het Lokaal Kunstmenu (wat in het teken staat van de discipline Beeldend) een of meerdere kunstwerken maken die tentoongesteld gaan worden in het MUBO tijdens het 10 jarig bestaan in 2024.Verdere info volgt na de zomer dus houd de website en nieuwsbrieven in de gaten!😊
  • Ook had Gerry op 19 juni een stand van zaken gesprek met de ICC-ers (Anouk, Yvette en Ilse) van de Hobbendonken. Daar met elkaar gekeken naar hoe Kunst- en Cultuureducatie verdiepend en duurzaam aan kan sluiten bij de WO methode BLINK.
  • Op 22  juni hebben verschillende collega marktplaatsen (waaronder CultuurBox) met elkaar gesproken over  hoe iedereen het Lokaal Kunstmenu vormgeeft in zijn/haar gemeente. Samen sparren, kijken wat we van elkaar kunnen leren en elkaar inspireren zijn hierbij het uitgangspunt.