CmK update maart 2021

30 maart 2021

De scholen hebben gekozen! De voorstellingen voor het lokale kunstmenu in het teken van THEATRE zijn door de scholen gekozen! Bijna unaniem is gekozen voor de voorstelling: ' De koning bakt een huis' voor de groepen 1-2, 'Alice in wonderland' voor de groepen 3-4, 'Nozel'  voor de groepen 5-6 en ' Het Achterhuis'  voor de groepen 7-8. CultuurBox draagt ​​zorg voor de verdere organisatie zodat alle kinderen in Boxtel in het nieuwe schooljaar kunnen gaan genieten van een theatervoorstelling!

Naast de voorstellingen kunnen de scholen tot de CultuurBox samengestelde inspiratiegids ook nog kiezen uit een diversiteit aan inspiratiebijeenkomsten voor leerkrachten, theaterbezoek aan Podium Boxtel en aanvullende workshops voor leerkrachten en / of kinderen en dat alles in het teken van de discipline THEATER.

  • Op 8 maart had CultuurBox een gesprek met leerkrachten van groep 3-4-5 van de Molenwijkschool. Samen hebben we de mogelijkheden besproken om met cultuureducatie aan te sluiten bij het thematische onderwijs van deze school.
  • Op 9 maart had CultuurBox overleg met de ICC-er van de Sint-Theresiaschool. Zij willen met Beam it Up een vervolg traject gaan doen in het kader van nieuwe media en het inzetten van greenscreen in de klas. Beam it up gaat zowel met de leerkrachten als ook de kinderen aan de slag.
  • Op 10 maart vond er een stand van zaken gesprek plaats met de ICC-er van het VADA College. Zij zijn sinds dit jaar ook Cultuurloper school en samen kijken we naar de mogelijkheden om cultuureducatie op de kaart te zetten en leerkrachten en kinderen te inspireren door vooral te gaan DOEN.
  • Op 11 maart vond er een gesprek plaats met de directeur en ICC-er van de Oversteek in Liempde. Samen bespraken we hoe er in de breedte gewerkt kan worden waarbij nog meer kindgericht werken centraal komt te staan ​​en hoe cultuureductie erin een rol kan spelen.
  • Op 15 maart vond er een online ICC bijeenkomst plaats met de ICC-ers. Even elkaar zien, bijpraten en plan de campagne bespreken voor de komende periode én het nieuwe schooljaar.
  • Op 22 maart hebben de ICC-er van de Spelelier en CultuurBox een stand van zaken gesprek gehad.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op  DeCultuurLoper.nl.  De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.