Cmk update mei 2022

19 mei 2022

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van mei met een kleine greep uit wat er zoal op een aantal scholen in Boxtel in deze periode gaande is.

• In de meivakantie op 2 mei waren Gerry en Eefje bij de Dansvoorstelling ‘’Dance Hypes’’ in Rotterdam om te kijken of de voorstelling geselecteerd kan worden voor het Lokaal Kunstmenu 2022- 2023 wat in het teken staat van de disciplines Dans en Literatuureducatie.
• Op 9 mei had CultuurBox een stand van zaken gesprek bij het VADA college met ICC-er Jeanette.
• Op 12 mei vond de laatste leerkrachten training plaats bij de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Werken met het greenscreen in de klas. De training werd verzorgd door Beam it Up. #mediakunst, #Implementatie, #koppelingen met IPC.
• Op 12 mei was Gerry in gesprek met ICC-er Amy van de Prinses-Amaliaschool. Even met elkaar de stand van zaken doorspreken.
• Op 18 mei starten de kleutergroepen van de Oversteek met het traject Méér Muziek in de klas Boxtel. Experimenteren en ontdekken van de diverse vernieuwende instrumenten en dat onder begeleiding van een docent van Beat it Muziekeducatie.
• Op 16 mei hadden Gerry en Eefje een online gesprek met Marjolein Vrijenhoek. Wat kan en wil zij betekenen tijdens het Lokaal Kunstmenu in 2022-2023 op het gebied van literatuur educatie. 
• Op 17 mei vond er een online gesprek plaats met Lotte Timmermans en Ranil van Peperstraten van Rawneal. Samen mogelijkheden bespreken voor het Dans- en Literatuurjaar 2022-2023.
• Op 17 mei speelde ook de voorstelling ‘’Daan draait’’ bij de Prinses-Amaliaschool.
• Op 17 mei heeft de Molenwijkschool het co-teaching traject voor de leerkrachten afgerond ism. SNENS. Leerkrachten zetten theater/drama zelfstandig in en hebben een rugzak vol bagage op dit vlak meegenomen om in te zetten in hun eigen groepen.
• Op 18 mei reizen Eefje en Gerry af naar Den Bosch om kennis te maken met Kelly Verdonk en Kings of Colors. Ook met hen bespreken we de mogelijkheden die zij hebben voor het Lokaal Kunstmenu 2022-2023.
• Op 24 mei speelt de voorstelling ‘’Kubus Kubus Kubus’’ bij de Prinses-Amaliaschool. Dit in het teken van het Lokaal Kunstmenu van dit schooljaar wat in het teken staat van Theater.
• In de week van 23 mei bestaat bs de Hobbendonken maar liefst 50 jaar! CultuurBox is gevraagd mede invulling te geven aan Kunst -en Cultuur educatieve activiteiten voor alle kinderen van de groepen 1 t/m 8. Beat it Muziekeducatie, stichting JooP en Buchestelle verzorgen muzikale activiteiten. Reinou Vogel gaat in de groepen 1-2 als verhalenverteller aan de slag en maakt een koppeling met muziek. In de middag verzorgt Tessa Berkelmans mindfull- en yoga lessen voor de gehele school!

Meer informatie Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.