Cmk update september

25 september 2023

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van september 2023 met een kleine greep uit wat er zoal in deze periode gaande is.

  • Op 4 september had Gerry een voorbereidend gesprek met Robin Brugman en collega Dorian van Cultuurkade over de vervolgstappen en plannen mbt.’de ‘’Samenwerkende Marktplaatsen Maas en Meierij.’’Hoe gaan we met elkaar verder de komende tijd, wat hebben we daarin nodig van en met elkaar, hoe en in welke vorm  gaan we daar met elkaar inhoud geven, wat te doen met intervisie en wat is onze (gezamenlijke) missie? Allemaal vragen die we o.b.v. Robin met elkaar gaan inventariseren en onderzoeken om met elkaar  weer goede stappen te kunnen zetten in de komende jaren.
  • Op 6 september hadden Eefje en Gerry een gesprek met Willem en Leo van het MUBO. Het komende jaar gaan alle scholen in Boxtel in het kader van het Lokaal Kunstmenu, met de discipline Beeldend aan de slag. Onder begeleiding van diverse (lokale) kunstenaars die scholen zelf kiezen, worden er kunstwerken gemaakt die tentoongesteld gaan worden in het MUBO. En wat fantastisch dat we met elkaar een mooie match hebben gevonden om dat te mogen doen tijdens het 10 jarig bestaan van het Museum.
  • Op 28 augustus is het nieuwe schooljaar gestart en hebben Eefje en Gerry op verzoek van verschillende scholen een overzicht gemaakt van Kunst- en Cultuur educatieve activiteiten, die passen bij het thematisch onderwijs van de school. Alle leerkrachten van de groepen 1 t/m 8 van  de  Hobbendonken, Beemden, Oversteek en Molenwijk hebben de overzichten inmiddels ontvangen. Mochten er nog scholen zijn die dat ook willen, laat het ons weten!
  • Op 11 september zijn de eerste leskisten weer ‘’En Route’’ gegaan naar de scholen. De leskisten sluiten aan bij de divers thema’s en bij sommige leskisten brengen de kinderen ook een bezoek aan bijvoorbeeld Museum Vekemans of het MUBO.
  • Op 18 september kwamen de ICC -ers van de scholen voor de eerste ICC vergadering van het schooljaar bij CultuurBox bij elkaar. Jeroen Pijnenburg verzorgde een presentatie over ‘’de Bazaar’’ in Boxtel en wat zij op maat kunnen betekenen voor het onderwijs. En daarnaast stond een groot gedeelte van de vergadering in het teken van het Lokaal Kunstmenu wat dit schooljaar in het teken staat van de discipline Beeldend.
  • Op 21 september had Gerry een stand van zaken gesprek met ICC-er Anke van de Oversteek. Samen kijken naar wat de school dit jaar allemaal doet en wil gaan doen mbt. Kunst- en Cultuureducatie en wat daar voor nodig is.
  • Op 25 september sluit Gerry aan bij het NICE Café, georganiseerd door Kunstloc bij de Noordkade te Veghel. De bijeenkomst zal oa. in het teken staan van CmK 4.
  • Op 25 september bezoekt Eefje de Petrusschool en op 27 september de Sint-Willibrordusschool én de Prinses Amaliaschool voor een overleg met de ICC-er over het Lokaal Kunstmenu en  de invulling daarvan.