Filmhub Zuid | Met film aan de slag?

26 april 2021

Hoe kun je film inzetten in jouw klas? Filmhub Zuid biedt advies op maat.

 • Hulp bij al je filmvragen!
  Denk bijvoorbeeld aan filmtips voor in de klas met verdiepend lesmateriaal en/of doe-opdrachten.Het samenstellen van een doorlopende leerlijn. Passende filmactiviteiten als workshops, gastlessen of filmvoorstellingen voor in de klas of in het theater/debioscoop (gegeven door regionalefilmprofessionals).
 • Bijeenkomsten
  Ze organiseren netwerkbijeenkomsten om te inspireren, informeren, te verbinden en kennisdeling te verbeteren.
 • Deskundigheidsbevordering
  Als leerkracht/docent behoefte aan meer handvaten om met film aan de slag te gaan? Filmhub Zuid biedt trainingen aan voor docenten en ICC'ers rondom filmeducatie.

Websites
Op www.filmeducatie.nl kun je terecht voor al je films, lesmateriaal, workshops, webinars en nog veel meer.
Voor Noord-Brabant heeft Filmhub Zuid een eigen websie: www.filmeducatie.nl/hub-zuid. Deze wordt komende tijd aangevuld met activiteiten en informatie, speciaal voor de provincies Brabant, Limburg en Zeeland.


Wil je als school de komende periode, voor de zomervakantie, nog aan de slag met filmeducatie? Dat kan!

Online workshops
Er zijn verschillende filmactiviteiten, die ook digitaal toegankelijk zijn, mocht je als school nog niet zo staan te popelen op het ontvangen van externen in de klas.

 • Denk bijvoorbeeld aan films met lesmateriaal op: LessonUp
 • Gratis online beschikbare films via SchoolTV
 • Ook zijn er verschillende regionale aanbieders, zoals Filmcoach.nl, Beam It Up en 4XM Workshops, die hun workshops ook online aanbieden via platformen als Zoom/Teams of door middel van instructievideo’s.

Lesmateriaal film | (F)lessenpost
Nu scholen nog steeds veel dicht zijn voor externen, blijven we als Filmhub Zuid zoeken naar manieren om filmeducatie naar scholen te brengen. Met het project (F)lessenpost sturen we per post gratis en voor niets kant-en-klare filmlessen op naar de leerkracht. De lessen zijn samengesteld door onze partners Natlab, Lumière Cinema, De Creatieve Code en Makersbase. Meer informatie in de bijlage.


Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Filmhub om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom filmeducatie in het Zuiden.

Contact
Maaike Zeegers
maaike@natlab.nl
06 234 15 437