François Morellet, Geometrie en Ironie tot 15 maart 2020 in Kunstlocatie Würth

12 juni 2019

In zijn vroege carrière schilderde de Franse kunstenaar François Morellet voornamelijk figuratief. Toch wordt hij vandaag de dag wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars van de Concrete kunst. Ook wel bekend als Geometrisch abstracte kunst.

Naast de schilderkunst hield hij zich in zijn werkzame bestaan ook bezig met grafische kunst, beeldhouwkunst en lichtkunst in de vorm van installaties. Lijnen, driehoeken en vierkanten, vatte hij in een lineaire, systematische stijl; geschilderd, geplakt met tape, vervaardigd uit metaal, hout of neonbuizen. LEES MEER

Educatief aanbod Kunstlocatie Würth
Het educatieprogramma behorend bij de tentoonstelling François Morellet – geometrie en ironie-  laat leerlingen kennis maken met het speelse element in de systematische patronen van de kunstwerken van Morellet.

Er zijn 3 aparte programma’s, geschikt voor groep 1-2, groep 3 t/m 6 en groep 7-8. Voor het speciaal onderwijs wordt in overleg het programma op maat aangeboden.

Allen starten met een rondleiding door de kunstlocatie (20 min.) en een creatieve workshop in het educatielokaal (40 min.). Het educatief programma wordt begeleid door het professioneel educatieteam van Kunstlocatie Würth.

GA NAAR HET EDUCATIEVE AANBOD op de website van CultuurBox
GA NAAR HET EDUCATIEVE AANBOD op de website van Plaza Cultura