Goed nieuws!

4 december 2019

We kunnen samen verder bouwen want……….Cultuureducatie met Kwaliteit wordt voortgezet vanaf 2021!

De meesten van u hebben de berichten vast al gezien: de minister heeft aangekondigd dat de landelijke regeling CmK in de periode 2021-2024 wordt voortgezet en verbreed. De derde CmK -periode wordt dan een feit: er komt extra budget beschikbaar en een aantal separate regelingen worden ondergebracht binnen één CmK-programma. Een en ander ter voorbereiding op het nieuwe onderwijscurriculum, waarin cultuureducatie een meer vanzelfsprekende plaats wordt toebedeeld en cultuuronderwijs voor iedereen toegankelijk wordt. De minister heeft alle overheden opgeroepen om nu al budget voor die periode te reserveren. Daarnaast komt er naar het model van CmK ook een regeling Cultuurparticipatie. Een handige samenvatting is gemaakt door het LKCA.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie geeft op dit moment de nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit voor 2021-2014 vorm en inhoud.

Wordt vervolgd……….


Het programma, de scholen en de resultaten
Op de website van Cultuureducatie met Kwaliteit vind je alle informatie over het programma, over de scholen die meedoen, de resultaten die tot nu toe geboekt zijn en nog meer inspirerende verhalen uit de praktijk.