Inspiratiebijeenkomst Zing'es start 27 november

19 november 2019

Wegens succes verlengd! Ook dit schooljaar organiseren we een aantal Zing’Es inspiratie bijeenkomsten met Nadine Strang.  De eerste gaat van start op woensdagmiddag 27 november van 15.15-17.15 uur. Zo'n 13 enthousiaste leerkrachten uit Boxtel, Vught en Sint-Michielsgestel schreven zich in. We zijn te gast bij het Muziekhuis te Boxtel. 

Tijdens deze bijeenkomst ervaren leerkrachten handige tips & tricks die ze meteen kunt inzetten in de lespraktijk. Ze zullen in grotere en kleinere groepen liedjes en speelse muzikale werkvormen uitvoeren zodat ze het plezier en de mogelijkheden van het zingen zelf ervaren!

Basisscholen kunnen de Zing’es-liedjes gebruiken om structureel aandacht te geven aan lekker zingen in de klas. Want zingen is niet alleen leuk en ontspannend, maar ook belangrijk voor de sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. Concentratie, samenwerken, op elkaar wachten: allemaal dingen die een kind leert tijdens het zingen.

Voor onderbouw en bovenbouw
In totaal zijn er 23 liedjes gecomponeerd die allerlei thema’s behandelen uit het dagelijkse leven van een kind. De liedjes zijn geschikt voor de onderbouw en de bovenbouw. 

Begeleiding door orkest
Van tien liedjes is ook bladmuziek beschikbaar voor symfonie-, harmonie-, fanfare- en slagwerkorkest. Uitermate geschikt als u repertoire zoekt voor een leuk optreden met leerlingen van de basisschool en een orkest uit uw eigen lokale omgeving. Daarnaast zijn begeleidingspartijen beschikbaar voor een kleine variabele bezetting met strijkers, blazers en slagwerkers én partijen voor een combo met ritmesectie en blazers.

Benieuwd naar de eerdere bijeenkomsten? Spiek dan even in ons fotoalbum op de website.
Voor vragen kun je terecht bij Kristel van Lieshout van Plaza Cultura of Gerry Roche van CultuurBox.

Tot dan!

gr. Gerry en Kristel