Landelijke finale Unicef Kinderrechten Filmfestival

23 juni 2021

Bron: krff.nl

Op vrijdag 25 juni 2021 vond de landelijke finale van het Unicef Kinderrechten Filmfestival plaats. Er werden drie awards uitgereikt. Het hele schooljaar lang konden schoolgroepen zich inzetten om een kinderrechtenfilm te maken. In verband met de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de finale in de bioscoop te houden en daarom vond de finale plaats via een livestream. Een online jury beoordeelde de films en de awards voor Beste Film, Beste Acteerprestatie en de Beste Promotie werden per helikopter langs gebracht op de winnende scholen door actrice/zangeres Klaasje Meijer (K3). Helaas vielen er geen Boxtelse scholen in de prijzen.

Bekijk hier een samenvatting van de finale

DE JURY
De jury bestond dit jaar onder meer uit Suzanne Laszlo (directrice van UNICEF Nederland), Klaasje Meijer (K3), Bobbie Mulder (actrice, Floor uit de ‘Regels van Floor’), Sharon Dijksma (Burgemeester van Utrecht) en Cody (jongerenpanel UNICEF). De jury koos ‘Vrij maar niet blij’ van de Rehobothschool uit Naaldwijk als Beste Film. OBS De Spits ging ervandoor met de award voor de Beste Acteerprestaties, voor hun film ‘Shopverslaafd’. De prijs voor Beste Promotie ging naar de film ‘Het Experiment’ van OBS Dick Bruna uit Veldhoven. Zij hadden dit schooljaar de meeste views op YouTube en hebben hun film het beste gepromoot.

Basisschool De Vorsenpoel was als Boxtelse winnaar kanshebber met hun film 'De Keuze' 
Ook HUB Boxtel en de Molenwijkschool werden vanwege hun speciale prestaties uitgenodigd door organisator Hollywood in de Klas. 
Groepen 7-8 van Boxtelse basisscholen maakten een eigen Kinderrechtenfilm in het kader van het Lokale Kunstmenu.
In het schooljaar 2021-2022 gaan alle basisscholen gezamenlijk aan de slag met theater.

Lees en bekijk hier hoe de Boxtelse finale er uitzag!

Volgend jaar ook (gratis!) meedoen en een film maken met jouw klas: www.krff.nl