Landelijke opening Kindermuziekweek

3 april 2024

Veel scholen in Boxtel zijn in het kader van de Kindermuziekweek in samenwerking met Stichting JooP én de Gildebonds harmonie actief aan de slag gegaan met workshops om toe te werken naar een Grande Finale op 13 en 14 april aanstaande. Meer info over de lokale activiteiten vind je hier. 

Op vrijdagochtend 5 april trapt de Kindermuziekweek landelijk af in de Doelen in Rotterdam met een concert van een Doe Maar Mee Band, bestaande uit 150 kinderen en een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Schoolklassen kunnen die ochtend om 10.30 uur via een spetterende livestream vanuit de klas meezingen en dansen: de perfecte manier om de Kindermuziekweek te starten! 

Kijk op kindermuziekweek.nl voor een overzicht van alle activiteiten online.

Gratis lespakket 123Zing
In samenwerking met educatief partner 123ZING is er voor alle Nederlandse basisscholen een gratis lespakket gemaakt met allerlei muzikale extra’s. Zing, speel en dans mee met het nieuwe Kindermuziekweeklied ‘Energie!’. Het lied wordt gezongen door Duron, finalist van het Junior Songfestival. 

Ga naar het gratis lespakket

Heel veel plezier met alle activiteiten en natuurlijk is CultuurBox van de partij op 13 en 14 april om te gaan genieten van alle muzikale hoogstandjes die de kinderen in samenwerking met de Lokale HAFA's tot stand hebben gebracht. Zien we jullie ook op beide dagen?