Videoboodschap van Filmcoach Freek! 2e Halve Finale Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival

6 januari 2021

Het is zover! Alle Boxtelse Kinderrechtenfilms zijn vanaf nu állemaal te bekijken op het YouTube kanaal van het landelijke Kinderrechten Filmfestival van Unicef.
En de gemaakte films worden door héél veel kinderen uit heel Nederland gezien; super leuk! Hoewel de tweede halve finale door de lockdown moet worden uitgesteld heeft Filmcoach Freek een leuke videoboodschap voor alle deelnemende scholen! (onderaan deze pagina)


Winnaar eerste Halve Finale
de Molenwijkschool > naam film 'Groter dan het lijkt' > Bekijk'm hier!

Wil je alle gemaakte Kinderrechtenfilms nog eens bekijken? Ga dan naar het YouTube kanaal van het Unicef Kinderrechten Filmfestival.
Of bekijk hieronder de films die meedingen in de tweede halve finale!

2e Halve finalisten Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival:
de Angelaschool, naam film 'de luxe schoolreis' Bekijk 'm hier!
de Beemden > naam film 'Pas op! voor de monsters' > Bekijk 'm hier!
de Vorsenpoel > naam film 'De keuze'  > Bekijk 'm hier!
de HUB > naam film 'Maakt wel uit!' > I.v.m. privacy van de filmsterren is deze film alleen te bekijken door leerlingen en ouders van de school.

Het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival gaat door!
Hoewel het Boxtelse Unicef Kinderrechten Filmfestival door de coronamaatregelen al verschillende keren is uitgesteld en over twee schooljaren is uitgesmeerd is van afstel zeker geen sprake! CultuurBox gaat samen met de scholen bekijken hoe en wanneer de bekendmaking van de finalist alsnog plaats zal gaan vinden. Een professionele jury bestaande uit wethouder Marusjka Lestrade, Lego legende Lola Nouwens, Filmmaker Frans van Lokven, communicatiespecialist Ferdy Steger en Unicef gaat de films beoordelen.

Het belang van Kinderrechten
'' Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben kinderen recht op.''
Alle landen van de wereld hebben die rechten samen vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. En toch worden die rechten nog wereldwijd geschonden. Daarom is UNICEF er, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Zij zorgt voor structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs. Het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival is georganiseerd om kinderen in Boxtel bewust te maken van hun rechten. En hoe kan dit nu beter dan door er zelf een film over te maken!

Lees hier het verslag terug van de 1e halve finale van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival
Of bekijk het filmverslag onderaan deze pagina!