Zandkunstenaar in de klas bij de Oversteek

24 februari 2022

Rondom het thema verhalen en vertellingen kregen de groepen 4 van de Oversteek een Zandkunstenaar op bezoek. De Zandkunstenaart verzorgde een mooie voorstelling en daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. Ze kregen tips en begeleiding van de Zandkunstenaar. Het was genieten! De weken na de voorstelling zijn de kinderen op lichttafels van de school nog verder gegaan met het maken van zandtekeningen.

Van het Paasverhaal tot Assepoester en alles daar tussenin wordt verteld met... zand...
Zandtekenen is een  verhaal om naar te kijken en ook om zelf te doen... 
Zandtekenaar Monique doet het ook online, dat is voor leerkrachten zeer eenvoudig in voorbereiding en de kinderen beleven iets heel nieuws. 

Welkom in de fascinerende wereld van de Zandtekenaar. Zij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo creëert zij levensechte zandschilderijen en verhalen. De Zandtekenaar tekent de volgende verhalen: 1001 Nacht (6 minuten en leuk voor de bovenbouw), Assepoester, Erik of het klein insectenboek, het kerst-en paasverhaal. Vraag voor een van deze varianten naar de mogelijkheden. Voor de groepen 1 t/m 8 is de Zandtekenaar in te zetten.

Wil jij op je school ook een bezoek van de Zandkunstenaar en ben je nieuwsgierig neer de zandtafel met lichtbak?

Klik  dan hier