Cmk update november 2020

13 november 2020

In de gemeente Boxtel nemen 11 scholen deel aan de CMK regeling en vanaf 2021 maar liefst 13! Dan verwelkomen we het VADA college en de Sint-Willibrordus in Esch. CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze de update over de maand november.

 • De afronding van het lokale kunstmenu in het kader van het Foto-Film Video jaar is nog in volle gang. Films zijn of worden nog gemaakt met Hollywood in de klas en op 18 januari vindt de 2e halve finale plaats.
   
 • Eefje is druk met de voorbereidingen van het lokale kunstmenu 2021-2022 wat in het teken staat van THEATER. Veel gesprekken hebben plaatsgevonden met lokale en regionale aanbieders. In de eerstvolgende ICC vergadering gaan de scholen met elkaar bekijken wat de mogelijkheden zijn, waar de voorkeuren naar uitgaan en hoe koppelingen gemaakt kunnen worden met de Cultuur Loper competenties.
   
 • In de week van 9 november is Carola Mokveld bij de Angelaschool in het kader van het Foto-Film-Videojaar in alle kleutergroepen aan de slag gegaan met Cyanotypie. Dat is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. #onderzoeken, #creeren. Bekijk de foto's
   
 • Omdat de ICC vergadering op 9 november geen doorgang kon vinden in verband met de Corona maatregelen hebben er persoonlijke gesprekken plaatsgevonden met iedere ICC-er afzonderlijk. Met elkaar in gesprek om de stand van zaken te bespreken, te bekijken hoe we het vuurtje aan kunnen houden en hoe we dat dan kunnen doen. #verbindingmetelkaar #persoonlijkcontact
   
 • Op 9 november vonden gesprekken plaats met Saskia van de Angelaschool en Anouk van de Molenwijkschool.
   
 • Op 10 november sloot CultuurBox samen met Plaza Cultura aan bij de online bijeenkomst van Kunstloc Brabant over de ontwikkelingen van CmK 2 naar CmK 3.
   
 • Op 11 november had Gerry een afspraak met ICC-er Jeanine van de Beemden.
   
 • Op 12 november  vond er een gesprek plaats met Robin Brugman van Kunstloc Brabant over hoe het Vada college vanaf 1 janauri 2021 kan gaan starten als CmK school. Ook had Gerry een gesprek met ICC-er Niki van de Sint-Petrusschool.
   
 • Op 13 november was Gerry in gesprek met ICC-ers Ilse en Moniek van de Hobbendonken.
   
 • Op 18 november vond het gesprek met ICC-er Pauline plaats van de Spelelier en ICC-er Wilma van de Sint-Theresiaschool.
   
 • Op 20 november is aanbieder SNENS te vinden bij basisschool de Hobbendonken met Lurven en Kladden. Een korte en krachtige kleine “voorstelling” in het kader van het BLINK thema: “Gezellige tradities”.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.