CultuurBox ontmoet Nikky Bergmans en haar Confettikabinet

19 juni 2023

CultuurBox maakt graag kennis met nieuwe culturele aanbieders om het aanbod richting scholen te verbreden.
Dit keer gingen Gerry en Eefje in gesprek met Nikky Bergmans. Graag stelt Nikky zich via deze weg aan je voor!


Mijn naam is Nikky Bergmans van het Confettikabinet. Ik was dichter voor een jaar en studeerde af op geluk. In 2019 heb ik het Confettikabinet opgericht om met gedichten en verhalen een vleugje geluk en positiviteit te verspreiden. Daarnaast geef ik les op de pabo en geef ik leerlingen en leerkrachten lessen in geluk en positieve educatie. Later als ik groot ben, wil ik ook nog dirigent worden én cabaretier.

Ik neem kinderen graag mee in de wondere wereld van poëzie: ‘Als je goed om je heen kijkt, zie je in alles een gedicht.’ Ideeën en verhalen liggen voor het oprapen. Niet alleen op straat, maar ook in het keukenkastje, achter het oor van je oma, in het pak hagelslag en……verzin het maar!

In mijn workshops en projecten speelt taal altijd een belangrijke rol. Of het nu gaat om poëzie, het verzamelen van verhalen van kinderen of ze meenemen in verhalen over geluk en positiviteit. Taal verbindt ons en is het middel om verhalen aan elkaar door te geven. Daarom kom ik  graag met een koffer vol boeken, confetti en gedichten en verrassingen naar jullie toe.

Nikky Bergmans
Telefoon:06-24552611
Email: hetconfettikabinet@outlook.com

Lees meer over Nikky's aanbod op onze Aanbodpagina 

Nikky Bergmans is ook in te zetten als kunstenaar voor het project 10 jaar Museum Boxtel (MUBO)...

Bij een museum denken we vaak aan schilderijen, beelden en voorwerpen uit bijvoorbeeld de oudheid. Maar…..wist je dat taal ook kunst is? Met woorden kun je namelijk prachtige kunstwerken maken. Je schildert dan als het ware met woorden. Wie wil dit nu niet?
In dit project gaan de leerlingen aan de slag met poëzie. Ze leren de schoonheid van taal en hoe ze hier in een gedicht vorm aan kunnen geven. Naast het schrijven van poëzie, wordt er aandacht besteed aan het beeldende aspect door aan de slag te gaan met illustreren,  installatietechnieken, audio en video en andere beeldende aspecten die volgens de kinderen passen bij hun woordkunst.