Pilot Theater aan de Parade: De Bellende Engel

22 juni 2023

Zoals jullie wellicht weten staat het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch al enige tijd in de steigers. Vanaf het voorjaar van 2024 zal het theater geopend worden voor publiek. Een van de nieuwe pijlers van Theater aan de Parade is ook de basisschoolkinderen uit de omliggende gemeenten te betrekken bij hun educatieprogramma. Samen met Sanne Berger, medewerker educatie van Theater aan de Parade, zitten Plaza Cultura en CultuurBox al enige tijd om tafel om dit vorm te geven.

Dit heeft geresulteerd in openings-productie ‘De Bellende Engel’, zie bijlage hieronder. Een programma voor de groepen 5 t/m 8 over verwondering, verbeelding en echt contact maken met elkaar. Waarbij het filosoferen ‘over’ een vraag belangrijker is dan het juiste antwoord daarop en de zoektocht naar een antwoord vele malen interessanter is dan het antwoord zelf. Daar waar het soms niet met woorden kan, mag de zintuiglijkheid haar werk doen. Hoe klinkt de liefde? Hoe ruikt honger? Hoe smaakt verdriet? Kortom, een bijzondere muzikale zintuigelijke theater-ervaring en dat als primeur in het nieuwe Theater aan de Parade!

Data:     19 april 2024 en 7, 21 en 27 mei 2024
Prijs:      7,50 euro per leerling (gereduceerd tarief) inclusief educatiemateriaal én vervoer!

Is jouw school erbij?

Schrijf je dan voor 28 juni (LET OP: Inschrijven verlengd tot uiterlijk 5 juli a.s.!)  in door een mailtje retour te sturen naar kristel@plazacultura.nl (voor de scholen in de gemeente Sint-Michielsgestel en Vught) en naar gerry@cultuurbox (voor de scholen in Boxtel) met daarin het aantal klassen, het aantal kinderen en je voorkeursdatum (gelieve niet rechtstreeks te mailen naar het theater).