Inspirerende studiedag op Sint - Christoffel

17 december 2018

Op 6 december jl. vond op de 8 scholen van Sint - Christoffel een inspirerende studiedag plaats. De leerkrachten konden o.a. deelnemen aan verschillende cultuur educatieve workshops van Elek TruckLotte  Timmermans en BEAM IT UP 
Als afsluiting van de dag organiseerde Nadine Strang een workshop zang met alle leerkrachten (maar liefst 160) tezamen! 
 

ElekTruck ging met de leerkrachten een eigen elektronische muziekproductie maken op de computer. Met behulp van professionele software, deskundige begeleiding, zeer coole samples en natuurlijk de eigen persoonlijke vocale kwaliteiten! Alle producties werden ter afsluiting aan elkaar gepresenteerd. Op de website van Elektruck kun je het resultaat beluisteren + downloaden> klik hier voor het resultaat!

In de workshop ‘Dans in de klas’ liet dansdocente Lotte Timmermans zien hoe je het creërend, onderzoekend en reflecterend vermogen kunt inzetten om verschillende oefeningen te maken en uit te voeren voor in een (dans)les. Verschillende thema’s en voorbeelden werden gegeven en er werd zeker ook door de leerkrachten niet stil gezeten!

Beam it Up bedacht speciaal voor de studiedag een leuke workshop rondom het thema ‘Gelukkig leren icm gezondheid’.
De workshop was gebaseerd op Hyper Reality, een vorm van augmented reality waarbij digitaal elementen/beelden worden toegevoegd aan de werkelijkheid.

Docenten mochten tijdens deze workshop buiten of binnen de school een locatie uitzoeken, die zij vervolgens met een 360º camera vastgelegden. Aan deze omgeving voegden zij vervolgens zelfgemaakte elementen toe. Denk bijvoorbeeld aan knippen en plakken, tekenen en digitale afbeeldingen. De video was vervolgens met een VR bril te bekijken en door te bewegen kon de nieuwe omgeving vervolgens verkend worden. 
Om een impressie te krijgen vind je in deze link voorbeelden van een Hyper Reality video.

Ben je geinspireerd door deze studiedag op het Sint - Christoffel en wil jij dit ook voor jouw school? Neem dan contact op met CultuurBox.