Uitnodiging | Professionaliseringtraject Nieuwe Canons

30 juni 2022

Op woensdag 21 september start het professionaliseringstraject Nieuwe Canons. 

Als theaterdocent moet je continu alert zijn: is mijn lesaanbod nog relevant voor de deelnemer? Krijgt mijn makerschap nog voldoende ruimte in mijn lespraktijk? Ken ik de belangrijkste hedendaagse theatermakers? Hoe sluit ik aan bij de kunstvormen die bij mijn leerlingen populair zijn?

Met deze vragen gaan we aan de slag tijdens dit traject waarbij ervaren theaterdocenten samenwerken met makers van DOX en studenten van de opleiding Docent Theater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Je leert op de vloer hoe in theaterlessen betekenisvolle relaties tussen populaire cultuur, de professionele kunsten en maatschappelijke thema’s gelegd kunnen worden, een benadering waar DOX in excelleert. Je maakt kennis met het model van authentieke kunsteducatie van Emiel Heijnen en wisselt praktijkervaringen uit met andere theaterdocenten. Daarnaast ontwikkel je eigen vernieuwende theaterlessen die je tijdens het traject meteen in de praktijk brengt.

Praktische informatie

Data: 21 september, 12 oktober, 16 november en 14 december
Datum eindpresentatie: 25 januari 2023
Tijd: 17:00 - 21:00 uur
Locatie: Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg 
Voor wie: theater- en dansdocenten met een eigen binnenschoolse (PO, VO, MBO, HBO) of buitenschoolse lespraktijk. De totale groep zal bestaan uit maximaal twintig theaterdocenten en maximaal tien theaterstudenten van FHK

Meld je hier aan