Cmk update september 2022

21 september 2022

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van september met een kleine greep uit wat er zoal op een aantal scholen in Boxtel in deze periode gaande is.

  • De leskisten 'sjezen' weer richting de scholen. Deze maand is de Romeinse leskist te vinden bij de Molenwijkschool, Het Brabants kwartiertje met van Gogh is bij de Hobbendonken en  Tonnie en Kee in Keutelree + de Kunst op reis koffer logeert bij de Spelelier. Alle leskisten worden ingezet gekoppeld aan de thema’s op de school.
  • Hippe Gasten on Tour was een groot feest op alle scholen.We maakten een koppeling met Dans-Literatuur en Muziek! Dit in het kader van het Lokaal Kunstmenu én Meer Muziek in de Klas. Wat een fantastische opening van het schooljaar was dit! Kijk in het fotoalbum voor een impressie.
  • Maar liefst 25 groepen hebben zich aangemeld voor het project” Boxtel in oorlogsjaren’’ van het MUBO. Een fantastische aanvulling op het structurele programma over de oorlog wat scholen jaarlijks in hun lesprogramma aan de orde laten komen.
  • Veel scholen bevragen CultuurBox steeds vaker om Kunst- en Cultuureducatie te koppelen aan het thematisch onderwijs. Koppelingen worden gemaakt met bijvoorbeeld IPC, BLINK en Jeelo. Er zijn al overzichten met opties gestuurd naar: Molenwijkschool, Sint-Theresia, Beemden en Oversteek. We helpen graag waar nodig.
  • Op 19 september hadden Eefje en Gerry een kennismakings gesprek met 2 nieuwe ICC-ers van HUB Boxtel te weten Dianne en Ilona.
  • Binnenkort start theaterdocente Sophie van den Crommenacker bij bs de Vorsenpoel met inspiratielessen voor zowel leerkrachten als de kinderen. Theater/drama wordt gekoppeld en geïntegreerd in het reguliere programma van de school
  • Op 22 september vindt de eerste ICC vergadering van dit schooljaar plaats in de bibliotheek van Boxtel. Huis73 verzorgt een inspiratiesessie voor de ICC-ers over hoe je literatuur educatie oa. kan koppelen aan de kinderboeken week. Lees hier meer over het programma wat onze ICC-ers  krijgen voorgeschoteld.
  • CultuurBox plant deze maand weer diverse stand-van-zaken gesprekken in bij de scholen. Samen kijken hoe we cultuureducatie nog meer kunnen verbinden.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.