Homepage

Bezoek Jan Sluijters met jouw klas - Nu in het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants museum trok deze kerstvakantie letterlijk volle zalen. De tentoonstelling rondom de vroege jaren van Jan Sluijters leverde meer dan 10.000 bezoekers op in één week!
Wil jij met je klas ook deze bijzondere tentoonstelling bekijken?
Reserveer dan voor 7 april een examentraining, rondleiding of gratis zelfstandig bezoek.

Nu te zien: Jan Sluijters

Deze tentoonstelling gaat over de zoektocht van Jan Sluijters naar zijn eigen schilderstijl. In Parijs ontdekt hij de avant-garde kunst van zijn tijd: het werk van de ‘fauves’ (de wilden), het kubisme en het luminisme. Hij raakt geinspireerd en experimenteert erop los. Lees meer.

Examentraining

Jan Sluijters. De wilde jaren toont kunstwerken van 1904 tot 1914 en sluit daarmee perfect aan bij een examenthema van 2019: Cultuur van het moderne in de eerste helft van de 20ste eeuw. Reserveer een training

Ga met Sluijters mee op reis

De rondleiding vertelt over de eigenzinnige jonge Sluijters. In 1904 won hij de Prix de Rome en een studiereis. Maar al gauw bleek dat hij weinig interesse had in oude meesters kopiëren en liever het dagelijks leven vastlegde. Dan reist hij naar Parijs...Reserveer een rondleiding

 

Gratis audiotour

Laat de leerlingen voorafgaand aan een gratis zelfstandig bezoek alvast de gratis audiotour bij Jan Sluijters. De wilde jaren downloaden op hun smartphone. beschikbaar voor zowel iOS als Android.
Tip: neem oortjes mee. Reserveer zelfstandig bezoek

 

Ook te zien: Jeroen Bosch

Dit jaar hebben we iets heel speciaals in het museum: een échte Bosch! In de tentoonstelling vertellen we het verhaal van de drie koningen. Ontdek hoe Jeroen Bosch en zijn navolgers op bijzondere wijze dit verhaal verbeeld hebben. Meer informatie

 

Kijk voor het gehele lesaanbod van het Noordbrabants museum op www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

 

'Onverwacht bezoek'

Voorstelling rondom de Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek is het komende schooljaar: VRIENDSCHAP. De scholen in Boxtel kunnen inschrijven op de theatrale muziekvoorstelling " Onverwacht bezoek" die gespeeld gaat worden door theaterdocenten Lilian van Overbeek en Rose-Marie Bedaux.

 

Lilian van Overbeek en Rose-Marie Bedaux schrijven en spelen al enige jaren interactieve,laagdrempelige theatervoorstellingen voor lagere scholen, onder andere rondom het thema van de Kinderboekenweek. 

In 2017 maakten zij 'Het Durflab' waarin de zussen Zus en Co op zoek gaan naar bijzondere angsten. 'De oma van Keet' stamt uit 2016 en is een zeer vrije bewerking van Roodkapje vol doldwaze verkleedpartijen. 'Rijmsoepeiland' uit 2014 is een creatieve, muzikale voorstelling over de ontmoeting tussen een eenzame wetenschapper en een nieuwsgierig, creatief kind.

En nu spelen de dames in op het theam van de Kinderboekenweek met de voorstelling: " Onverwacht bezoek"

‘Onverwacht bezoek’ is een muzikale, interactieve voorstelling met scènes rondom het thema vriendschap en het fijne gevoel ergens bij te horen. De voorstelling is losjes gebaseerd op de poëtische dierenverhalen van Toon Tellegen: Een wereld waar de eekhoorn, die altijd een potje honing in de kast heeft staan voor onverwacht bezoek, oefent hoe het is om iemand heel erg te missen. Waar de ijverige mier, die naar hartelust thee zet, op een dag op reis moet. Omdat het moet. En waar de brief, die door de wind wordt meegenomen, altijd op de juiste plek terechtkomt. Waar je een mooie avond in een klein zwart doosje bewaart. En waar je taart eet. Heel veel taart.

Met verrassende vondsten nemen Lilian en Rose-Marie je mee in hun spel. Kinderen worden uitgedaagd mee te verzinnen en spelen en zijn daardoor actief betrokken bij de voorstelling.

De scholen in Boxtel krijgen de mogelijkheid op deze voorstelling in te schrijven. CultuurBox verzendt in week 23 de inschrijfformulieren.

Voor meer informatie klik hier

Docenten