Atelierbezoek en/of workshops Marjolein Krijger

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Beeldend
Kosten
60 euro voor het atelierbezoek en 50 euro voor de workshop in de klas
AANBIEDER
Atelierbezoek Marjolein Krijger _Lokaal Kunstmenu

Marjolein Krijger

Burgakker 9
5281 CH Boxtel
Tel. 0629263838
Email. m.krijger@hetnet.nl
www.marjoleinkrijger.nl

Een ‘Illustrator’ wat is dat eigenlijk? Marjolein Krijger vertelt het je graag. Speciaal voor het Lokaal Kunstmenu Beeldend stelt Marjolein haar atelier open voor jouw klas! Marjolein Krijger is zelfstandig illustrator van met name kinderboeken. Marjolein werkt in opdracht van verschillende grote uitgeverijen en heeft werk geïllustreerd van o.a Carry Slee, Francien Oomen en Martin Bril. Ook brengt ze haar eigen prentenboeken uit. Enkele verhalen van haar hand: ‘Mannetje zoekt een nieuwe hoed’, de verhalen van ‘Mosje’, ‘Puk’ en ‘Pompom’.

Na mijn studie aan de Kunstacademie in ’s-Hertogenbosch ben ik nu ruim 30 jaar werkzaam als zelfstandig illustrator van voornamelijk kinderboeken. Verhalen vertellen in simpele krachtige beelden, dagelijks ben ik nog met deze zoektocht bezig.

Ik werk in opdracht van verschillende uitgeverijen en de door mij ontworpen en geïllustreerde karakters Puk & Pompom, zijn al jaren bekende gezichten in de klas voor peuters en kleuters.

Omdat het ‘Lokaal Kunstmenu’ dit jaar in het teken van ‘BEELDENDE KUNST’ staat, bied ik de mogelijkheid om dmv een atelier bezoek of workshop meer over het werk van een illustrator te weten te komen.

Een atelier bezoek, geschikt voor de groepen 1,2,3 en 4, zal bestaan uit uitleg over het maken van een boek en natuurlijk een kijkje in de wereld van ideeën, kleuren, materialen en verhalen.

De groepen 5,6,7 en 8 gaan zelf aan de slag, na een korte uitleg ontwerpen en tekenen ze aan de hand van een stappenplan een eigen karakter. Wordt het een dier, een fantasiefiguur of een superheld? Lokatie voor de workshop is op school, gebruikte materialen potlood en papier.

Kunstenaar in de klas
Marjolein Krijger werkt onder de noemer 'kunstenaar in de klas' en staat bij CultuurBox (nog) niet geregistreerd als culturele aanbieder.