Penny Simons

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Beeldend
Kosten
€35 per uur (excl materialen)
AANBIEDER

Penny Simons

Email: penny.simons@gmail.com

Mijn naam is Penny Simons. In een ver verleden opgeleid tot kinderpsycholoog, maar al vrij snel maakte ik de keuze om thuis te blijven voor mijn drie kinderen. Onder andere hierdoor, kreeg ik de tijd om mijn creatieve kant te omarmen en verder te ontwikkelen.

Zes jaar geleden besloot ik om weer te werken en begon ik een winkel/ workshopruimte in Liempde waarin ik creatieve workshops en kinderfeestjes verzorgde, Oplage12. Inmiddels heb ik een atelier aan huis en verzorg ik daarnaast ook jaargroepen voor volwassenen en knutselgroepen voor kinderen.

Ik houd van veel creatieve technieken en volg zelf graag nieuwe cursussen. Ik geniet van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en ook van het combineren van verschillende technieken. Toch zijn er twee disciplines die mij vooral te pakken hebben, namelijk keramiek en vilten. Mijn doel voor de komende tijd is dan ook om deze twee op een of andere manier te combineren. Wie weet komt hier dan ook een andere techniek bij kijken, we zullen zien…

Wat kunnen jullie verwachten van een bezoek aan mijn atelier?

Dit is wat afhankelijk van wat de wensen zijn. 

Afgelopen jaar is basisschool De Oversteek tijdens het Liempdse Kunstpad op bezoek geweest met groep 1 en 2. Ik heb de kinderen vooral verteld over wol, hoe je die schoonmaakt, kaard, spint, natvilten en droogvilten. Verder konden de kinderen mijn werk zien, maar ook aan allerlei materialen voelen, ruiken. Een paar dagen later ben ik naar de Oversteek geweest en hebben de kinderen zelf een klein projectje mogen natvilten.

Ik denk graag mee met bepaalde thema's waar de klas dan mee bezig is en sluit het project daar dan ook zover mogelijk bij aan.

Het atelier zelf biedt ruimte aan 8 tot 10 kinderen, afhankelijk van het project. Maar ik sta er ook voor open om naar een school toe te komen.

Ik heb vooral ervaring met groepen kinderen tot ongeveer 12 jaar, maar sta er ook voor open om met kleine groepen oudere kinderen te werken. De projecten kunnen vrij gemakkelijk worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen.