Kleur! - Cindy de Graaff

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Leerkrachten
Tijdsinvestering
per workshop 1,5 uur (voorbereidingstijd een uur)
Genre
Beeldend
Kosten
135 euro per workshop, 2 euro materiaalkosten per kind, reiskosten 0,19 ct per km. (bij afname van de gehele lessenserie geldt een projectkorting)
AANBIEDER

Cindy de Graaff

T: 06-27474504
E: cgraaff@yahoo.com
W: under construction

Een lessenserie van 5 lessen maar ook als losse workshop (1,5 uur per workshop)

Experimenteren en leren omgaan met kleur is een basisvaardigheid waar leerlingen de rest van hun leven plezier van hebben!

Les 1: Kleurenleer en experimentjes met kleur, deze les vullen we klassikaal de kleurencirkel en leren we over primaire kleuren, secundaire kleuren en koude en warme kleuren. Daarnaast doen we een experimentje met de primaire kleuren

Les 2: Monochromen: wat is een monochrome kleur en wat kunnen we daarmee doen? We maken een jungle achtergrond met 100 tinten groen. Deze achtergrond vormt de basis voor de volgende les over camouflagekleuren en signaalkleuren.

Les 3 en 4: Koude en warme kleuren. Met de natuur als inspiratie maken we een schilderij waarin de verschillen tussen koud en warm duidelijk worden.

Les 5: In deze supergave afsluitende les gaan we met stoepkrijt aan de slag. Deze les is bedoeld om de geleerde vaardigheden te combineren met het prikkelen van de creativiteit en de fantasie