Bollywat?!

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Genre
Dans, Muziek
Kosten
in overleg
AANBIEDER

Muzikale cabaretvoorstelling over magisch India inclusief 2 inleidende workshops. Bij Bollywat?! staat Bollywood centraal. Bollywood is Hollywood met de 'B' van Bombay, India. Het is de grootste en snelst- groeiende filmindustrie ter wereld. Indiase muziek, dans en thematiek worden vermengd met moderne westerse invloeden. Hierdoor ontstaat een magische, sprookjesachtige, maar zeker ook vette en coole wereld. Met deze wereld maken de leerlingen kennis. En dan wordt Bollywat?! 'bollywaaauw...'

De leerlingen krijgen 's ochtends eerst twee actieve, inleidende dans- en muziekworkshops, waarin dansen en liedjes uit de voorstelling worden behandeld, alsmede het begrip 'cabaret'. O.a. de veelkoppige goden, helden met wapperende haren, koeien op straat, maar ook de armoede en kinderarbeid komen aan bod.

Na de middagpauze krijgen de leerlingen de magische voorstelling Bollywat?!, deze is zowel receptief als actief.

VOORSTELLING
Dhoom is de held en Shanti is zijn mooie prinses... maar Shanti is ontvoerd! Door Ravana, de boze koningsgeest met 7 hoofden! En op elk hoofd heeft 'ie een lelijke hangsnor. Bah! Hij wil allemaal vieze kusjes geven aan Shanti! Ganesh, de olifantengod, geeft Dhoom een geheim wapen... Zal Dhoom Shanti bevrijden, zal Dhoom Ravana verslaan en zullen Dhoom & Shanti samen trouwen?