Design Dag

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
1 - 2 dagen
Genre
Nieuwe media
Kosten
€ 495,00 plus € 95,00 voor iedere extra klas
AANBIEDER
DesignWeeK at School

DesignWeek@School

Telefoon: ​06 82925048
Email: ​floor@designweekatschool.nl
Website: ​www.designweekatschool.nl

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en  tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt  verschillende programma’s waarin technologische vaardigheden en onderzoekend en  ontwerpend leren worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging. 

Een Design Dag staat voor één of twee dagen vol plezier en leren voor de groepen 5, 6, 7  en 8. Met behulp van ​design thinking​  bedenken de leerlingen zelf innovatieve  oplossingen voor de gekozen Design Challenge én bouwen zij een werkend prototype van  hun oplossing. De challenge sluit aan bij de belevingswereld van de leerling en is  gekoppeld aan een van de UN Sustainable Development Goals.   

Leerlingen oefenen met samenwerken, programmeren, design thinking en  computational thinking. Met moderne leermiddelen zoals robots, virtual reality en online  gaming maken zij op een uitdagende manier kennis met digitale geletterdheid en de  mogelijkheden van technologie 

Leerlingen en leerkrachten maken hiervoor gebruik van onze educatieve ​online game​. Deze zit vol met uitdagend lesmateriaal en hulp bij het design thinking proces. De ervaringen en resultaten van de leerlingen worden op een speelse manier vastgelegd.  

Leerkrachten volgen de eenvoudige instructies van de game voor het begeleiden van de design challenges. Voor leerkrachten die graag volledig ontzorgd een DesignDag organiseren is extra begeleiding in de klas natuurlijk ook mogelijk! 

We hebben diverse duurzame design challenges beschikbaar voor verschillende thema’s en niveaus. Kijk op www.designweekatschool.nl voor een actueel overzicht van alle design challenges of neem gerust even contact op om de mogelijkheden voor een specifiek thema te bespreken!