Filmworkshops

Doelgroep
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
Afhankelijk van de workshop
Genre
Foto, film, video
AANBIEDER
hollywood in de klas

Hollywood in de Klas

info@hollywoodindeklas.nl
0611410741 (filmcoach Filip)

www.hollywoodindeklas.nl
facebook.com/hollywoodindeklas
Instagram.com/hollywoodindeklas

Postbus 24119, 3007 DC Rotterdam

Hollywood in de Klas is in 2003 gestart door Filip Braams als Brede School-project in Rotterdam. Er is sindsdien veel veranderd, maar het basisidee is gelijk gebleven: op een laagdrempelige en creatieve manier films maken met kinderen, waarbij de gemaakte films ook door neutrale kijkers worden gewaardeerd. In schooljaar 2019-2020 organiseerde Hollywood in de Klas samen met CultuurBox het eerste Boxtelse Unicef Kinderrechten Filmfestival, voor groepen 7-8. Bekijk op deze pagina het workshop aanbod van Hollywood in de Klas!

STOP-MOTION
GROEP: 4,5, 6,7,8. 90 MINUTEN, MAX 30 LEERLINGEN. KOSTEN: €225,-

Wallace en Gromit, Buurman en Buurman, Pingu… Een aantal zeer bekende animatieseries, waarbij gebruik gemaakt is van stop-motion! In deze workshop maken de leerlingen een zelfbedachte stop-motion animatie met bestaande of zelfgemaakte figuren. Hiervoor maken we gebruik van iPads van Hollywood in de Klas.

VLOGGEN
GROEP: 5, 6,7,8. 90 MINUTEN, MAX 30 LEERLINGEN. KOSTEN: €225,-

Het kijken en maken van vlog’s, oftewel videoblogs is enorm populair. Vooral bij kinderen en jongeren, maar ook bij volwassenen. Bekende vloggers /YouTubers zijn Enzo Knol, Dylan Haegens, StukTV. Na een introductie over presenteren en het maken van een video bedenken ze een onderwerp. De leerlingen filmen én monteren hun vlog / YouTube-video zelf op iPads van Hollywood in de Klas. Natuurlijk kijken we aan het einde de vlogs met elkaar.

WORKSHOP “FILMTECHNIEKEN”
GROEP: 6,7,8. 90 MINUTEN, MAX 50 LEERLINGEN. KOSTEN: €225,-

In deze workshop laten we alle geheimen van het film maken zien, aan de hand van veel praktische voorbeelden. Hoe vertel je met beelden een verhaal (beeldtaal) en waarom worden in films soms bepaalde keuzes gemaakt voor een bepaald camerastandpunt. Waarom maakt een filmmaker een bepaalde keuze bij het maken van de film? We sluiten de workshop af door het opnemen van een scène met de hele klas.

Na deze workshop kijken de leerlingen nooit meer hetzelfde naar een film.

KORTE SPEELFILM MAKEN
GROEP: 6,7,8. 4 UUR, MAX 30 LEERLINGEN. KOSTEN: €550,-

Een eigen speelfilm bedenken, zelf regisseren, filmen en monteren. Dat doen we in de workshop “film maken in de klas”. Na een introductie over film maken, beeldtaal en filmtechnieken met vooral heel veel praktische voorbeelden, gaan de leerlingen aan de slag om hun eigen korte speelfilm te maken. Wordt het een spannende actiefilm, of romantische komedie? Dat bepalen de leerlingen zelf!  Aan het einde van de workshop hebben leerlingen zelf een korte film gemaakt. Een eigen filmpremière maakt deze unieke ervaring compleet!

KINDERRECHTENFILM
GROEP: 6,7,8. 5 UUR, MAX 70 LEERLINGEN. KOSTEN: GRATIS

Bij het “UNICEF kinderrechten filmfestival” krijgen leerlingen uit groep 6,7 en 8de kans om te leren over de kinderrechten, door zelf een speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. De leerlingen spelen zelf mee in de film, die wordt begeleid door onze filmcoaches en in première gaat op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival. Meedoen aan het kinderrechten filmfestival is gratis.

EINDFILM GROEP 8
GROEP: 8.  8 UUR, MAX 70 LEERLINGEN. KOSTEN: MET FILMCOACH VANAF 815,-, ZELFSTANDIG VANAF 135,- incl. BTW

Hollywood in de Klas maakt al sinds 2005 eindfilms in het primair onderwijs.
Een eindfilm met groep 8, als leuk en eigentijds alternatief is voor de traditionele afscheidsmusical groep 8, wordt alsmaar populairder en sluit perfect aan op de belevingswereld van de leerlingen. Met ons online lesmateriaal en filmeducatievezelfstandige scripts zijn leerlingen in staat om zelf een eindfilm te maken. Een filmcoach van Hollywood in de Klas op school die de film opneemt en monteert kan natuurlijk ook.