Op avontuur met schim de schaduw

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3
Tijdsinvestering
90 minuten (30 min voorstelling + 60 min workshop)
Genre
Theater
Kosten
450 euro
AANBIEDER
marc van creij

Marc van Creij Muziektheater

Telefoon: 06-10744513

Email: info@marcvancreijmuziektheater.nl

Website: www.marcvancreijmuziektheater.nl

Schim de schaduw neemt de leerlingen mee in zijn wereld vol schaduw. Zo ontstaat er in korte tijd een nieuwe realiteit, die van de schimmenwereld. Een wereld waar donker juist licht is en licht donder, het kleine groot wordt en het grote juist klein, kortom; een wereld op z’n kop. Een wereld waar schaduwen de baas zijn en het verhaal bepalen. Zo ontstaat er spelenderwijs theater en worden de kleine theatermakers de grote sterren op het toneel.

Deze workshop voorstelling start met de interactieve voorstelling ‘De avonturen van Schim de schaduw’ gespeeld door twee acteurs. Zij vertellen het verhaal van Schim en nodigen de kinderen uit om actief deel te nemen. Zo maken zij kennis met het schaduwspel. Na de introductie in de vorm van een voorstelling, wordt de groep in tweeën verdeeld en gaan zij samen met 1 van de acteurs een eigen schimmenspel maken. De workshop wordt afgesloten met de presentatie van de schimmenspelen aan elkaar. Kortom; een workshop waar de kinderen wisselen in rol van publiek ende fijne kneepjes van het theater maken leren waarbij stilzitten onmogelijk is.

Voorafgaand aan de workshopvoorstelling ontvangt de school een lesbrief met een inleidende opdracht.

Discipline Theater (waarbij muziek en beeldende elementen gebruikt worden) Verder kan er multidisciplinair gewerkt worden met andere vakken.

De workshop is ook los te boeken!